KCK: Tüm Müslümanlar AKP-MHP faşizmine karşı çıkmalı

Kurban Bayramı için kutlama mesajı yayımlayan KCK, tüm Müslümanları din istismarcısı ve halklara zulüm uygulayan AKP-MHP iktidarına karşı mücadeleye çağırdı.

KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi, Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.

KCK'nin bayram mesajı şöyle:

"Müslüman halkların Kurban Bayramı kutlu olsun. Bu yıl Kurban Bayramının, başta Ortadoğu olmak üzere, tüm İslam alemine barış, huzur, adalet ve sağlık getirmesini temenni ediyoruz. Halklar arasındaki dostluğu ve kardeşliği, paylaşımı ve dayanışmayı güçlendirmeye, demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmeye vesile olmasını diliyoruz.

Kurban Bayramı, insan kurban etmenin yasaklandığı günün bayramıdır. Buna rağmen hemen her gün sadece Müslüman coğrafyasında bile onlarca insan öldürülmektedir. Bu ölümlerin baş sorumlusu ulus devletlerin ve faşist hükümetlerin politikasıdır. Sadece Türk İslam sentezi zihniyet ve siyaseti bile, her gün onlarca insanın öldürülmesine vesile olmaktadır. Türk İktidar İslam zihniyetinin sömürgeci politikaları, Ortadoğu'da kan, yıkım, yoksulluk ve talana yol açmıştır. Türk İslam sentezi zihniyetine sahip biri imanda münafıktır. İbadetiyse gösteriş amaçlıdır. Türk devleti, din istismarcısıdır. Allah'ın ayetlerinden olan Kürtçe dilini ve Kürt kültürünü yasaklayıp Kürtlerin Kürt olarak yaşamasını suç sayarak, Allah’ı da inkâr etmiştir. Kürtlerin mezhebi farklılıklarını bile görmezden gelerek Kürtlere zulüm yapmaktadır. AKP-MHP iktidarı, dini kavramlarla, uydurma teorilerle ve hurafelerle Kürt halkını aldatmaya çalışmaktadır. AKP-MHP faşist rejimi, İslam örtüsü altındaki milliyetçi saldırılarını kabul etmeyen Kürt seydalarını gözaltına almış ve son olarak dokuzunu da tutuklamıştır.

'FAŞİST POLİTİKALARA KARŞI ÇIKMAK İBADET KADAR SEVAPTIR'

Değerli Kürdistanlı ve Türkiyeli Müslümanlar,  
AKP-MHP rejiminin faşist politikalarına karşı mücadele etmenin, ibadet kadar sevap kazandıracağına inanıyoruz. Vicdan sahibi Türkiyeli ve Kürdistanlı Müslümanların bugün birinci görevi, AKP-MHP rejiminin İslam'ı kullanarak işlediği günahlara ortak olmamasıdır. Bu vesileyle Kürtleri, vicdan sahibi Türk ve diğer halklardan Müslümanları, Diyanet hutbelerinin okunduğu camilere gitmemeye çağırıyoruz. ‘Yeryüzünün tümü mescittir’ inancıyla namazlarını kılmaya davet ediyoruz. Baskı ve şiddetin, zulmün büyüklüğü ne olursa olsun, Kürt mele ve seydaları da ibadet dahil tüm dini vecibeleri Kürtçe yapmaları gerektiğini özellikle vurguluyoruz. Bunun Muhammedi bir tavır olacağını hatırlatıyor, Kürtçeyi inkâr etmenin ve kullanmamanın, Allah'ın ayetlerinden birinin inkarı olduğunun altını çizmek istiyoruz. AKP-MHP rejimine destek olabilecek her türlü dini tutum ve davranışın, Muhammedi İslam'a karşıtlık olduğunu vurgulamak istiyoruz.

ZİYARET VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Değerli Kürdistanlılar,
Bu bayramda da şehitlikleri ziyaret edip hayır dualarınızı eksik etmemelisiniz. Tutuklu yoldaşları ziyaret etmek, aileleriyle dayanışma içinde olmak da bayram kültürü gereğidir. Hayırlarınızı Kürdistanlı muhtaçlara ulaştıracak kişi ve kurumlara vermenizi önemle belirtiyoruz. Faşist Türk devletine ya da onunla irtibatlı kişi ve kurumlara fayda sağlayacak yardım ve sadakaların Hak huzurunda kabul görmeyeceğine inanıyoruz.

Kürdistan özgürlük hareketi olarak, bu duygu ve düşüncelerle Kürdistanlı Müslümanların Kurban Bayram’ını bir kez daha kutluyoruz. Halklarımızı inkârcı ve soykırımcı Türk devletine karşı daha örgütlü mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu bayram vesilesiyle Kürdistan özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini 14 Temmuz şehitleri ve ‘Dem Dema Azadî ye’ hamleleri şehitleri şahsında bir kez daha anıyor, anılarına bağlılığımızı yeniliyoruz. Türk devletinin esir tuttuğu Kürdistanlı seyda ve melelerimizin ve şehit ailelerimizin bayramını ayrıca kutluyoruz."