KDP, 3 gerillayı pusuyla vurduğu yerde seytere kuruyor

KDP, 13 Aralık günü Kanê ve Dêreşê köyleri arasında 3 gerillayı pusu kurarak vurduğu bölgeye seytere (kontrol noktası) kuruyor.

KDP güçleri 13 Aralık gecesi Amediye ilçesine bağlı Kanê ve Dêreşê köyleri arasındaki yol üzerinde bir gerilla aracının önünü kesmiş, geri dönmek isteyen gerilla aracı ağır silahlarla taranmış ve 3 gerilla ağır yaralanmıştı.

KDP gerillaya yaptığı saldırının üstünü örtmek için olay yerinde kontrol noktalarının bulunduğunu iddia etmişti. Ancak daha sonra olay yerinin görüntüleri basına yansıyınca bunun doğru olmadığı, herhangi bir kontrol noktalarının olmadığı ve KDP güçlerinin gerillaya saldırdığı açığa çıkmıştı.

KDP güçleri Amediye ilçesine bağlı Kanê ve Dêreşê köyleri arasına düşen yol üzerinde 23 Aralık’tan bu yana yeni bir kontrol noktası yapımına başladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin olaya ilişkin yaptığı açıklamada ve Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlarından Bawer Dersim katıldığı bir programda söz konusu bölgenin gerillanın on yıllardan bu yana geçiş güzergahı olarak kullandığını belirtmişti.

KDP güçlerinin gerillanın geçiş güzergahına ve de 13 Aralık gecesi saldırarak 2’si ağır 3 gerillayı yaraladığı yere kontrol noktası kurması yeni saldırı ve provokasyonların habercisi olduğu ve KDP’nin bunda ısrar ettiği görülüyor.