Kimyasal saldırılara karşı 20 genç gerilla saflarına katıldı

Türk devletinin kimyasal saldırısında şehit düşen 17 gerillanın intikâmı için 20 genç daha gerilla saflarına katıldı.

İşgalci Türk devleti tarafından kimyasal silah kullanımı sonucu şehadete ulaşan 17 özgürlük gerillasının intikâmı için Rojava ve Kuzey ve Doğru Suriyeli 20 genç gerilla saflarına katıldı.

Rojavayê Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye gençliği, 17 gerillanın intikâmı için gerilla saflarına katıldı.

Gençler, "Zafer hamlesine katılın ve gelin, gerilla saflarına katılın" çağrısında bulundu.

'SESSİZ KALMAK ORTAK OLMAKTIR'

Gerillaya katılan gençlerin açıklaması şöyle:

“Halkımıza ve Yurtsever gençliğe!

Faşist Türk devleti bu halkın çocukları olan yoldaşlarımıza karşı vahşi bir katliam gerçekleştirdi ve bu katliamda kimyasal silah kullandı. Bu saldırılar herkesin gözü önünde gelişti ve bunun sonucunda 17 kahraman özgürlük gerillası şehadete ulaştı. Bu saldırılar sadece devrimcilere dönük saldırılar değil, aynı zamanda işgalciliği kabul etmeyen, ve bunun önünde engel olan özgürlük isteyen direnişçi halklara karşı geliştirilen bir savaştır. Kimyasal silah sonucu şehadete ulaşan 17 arkadaşımızdan çoğu Kobanê’den Baxoz’a kadar DAİŞ’e karşı savaştı, yaralandı. DAİŞ’e karşı kurulan koalisyon hükümetleri de bilmektedir ki PKK şimdiye kadar binlerce komutan ve şavaşçıyı DAİŞ’e karşı savaşması için Suriye ve Irak topraklarına gönderdi. Amerika ve Avrupa kimin DAİŞ’i bu topraklarda yenilgiye uğrattığını çok iyi bilmektedir.  

Bugün görüyoruz ki işgalci Türk devleti DAİŞ’i yenilgiye uğratanlardan DAİŞ’in intikâmını almak istemekte ve bu NATO’nun eliyle gerçekleşmektedir. Bir yandan DAİŞ’e karşı koalisyon kurulurken bir yandan da çete devleti olan Türk devletine destek vermektedir. Bu büyük bir ikiyüzlülüktür. 18 Ekim’de kimyasal silah sonucu şehadete ulaşan 2 gerillanın şehadete ulaşmadan önceki son görüntüleri yayımlandı.

 Biz Kuzey ve Doğu Suriye gençliği olarak buna karşı sessiz kalmayacağız.  Sessiz kalmak ortak olmak demektir. Yapmadıklarımızı bundan sonra yapacağız. Şehadete ulaşan 17 yoldaşımızın silahını biz katılan 20 genç kaldırıyor ve bu temelde gerilla saflarına katılıyoruz. Herkes bilmelidir ki Kürdistan’da kahramanların nesli bitmez. Bir tek onurlu genç kalana kadar da bu mücadele devam edecek. Şehitlerimize sahip çıkmanın tek yolu onların silahını kaldırmaktır. Bütün genç kadınlara, gençlere ve halkımıza çağrımız gelin özgürlük savaşına katılın, görev ve sorumluluklarınıza sahip çıkın, şehitlerinize sahip çıkın, zafer hamlesine katılın ve gelin, gerilla saflarına katılın.”