Kimyasala karşı açlık grevi: Tutsaklardan duyarlılık çağrısı

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsaklar, kimyasala karşı açlık grevini sürdürüyor. Tutsaklar, "Tüm kurumlar duyarlı olmalı" dedi.

Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutsakların 24 Ekim’de başlattığı süresiz dönüşümlü açlık grevi 11’inci gününü geride bıraktı. 3’er kişilik gruplar halinde ve 5’er günlük sürdürülen eyleme 3’üncü grup başladı. Dün 5 günlük eylemlerini bitiren 2’nci gruptaki tutsaklardan Ferhat Onkol, Afaşîn Musazade ve soy ismi öğrenilemeyen Baran adlı tutsak, ailelerine bilgi verdi.

'TÜM KURUMLAR DUYARLI OLMALI'

Haftalık telefon görüşmesinde mesajlarını paylaşan tutsaklar, şunları dile getirdi: “Kürtlere yönelik saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizler de bu toplumun bir parçası olarak buna duyarlı olmak zorundayız. Aynı şekilde tüm demokratik kurumların da bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Kimyasal silahlara karşı ilgili kurumlara, elçiliklere, Birleşmiş Milletler ve Adalet Bakanlığı'na mektup yazdık.”