KJK: Esas DAİŞ, Erdoğan hükümetidir

KJK Koordinasyonu, Türk işgal saldırıları ve işlenen katliamlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Esas DAİŞ, Erdoğan hükümetidir” dedi. KJK, Türk devletinin artık “istenmeyen terörist devlet” olarak anıldığını belirtti.

KJK yazılı açıklamasında, dünyanın gözleri önünde Kuzey ve Doğu Suriye’de bir vahşet yaşandığını belirterek, “Türk devletinin hunhar saldırısı Kuzey Doğu Suriye güçleri tarafından püskürtülecektir. Kazanan özgürleşmek isteyen halklar, kadınlar, insanlık olacaktır” vurgusunda bulundu.

İSTENMEYEN TERÖRİST DEVLET

KJK’nin açıklaması şöyle:

9 Ekim 2019 tarihinde başlayan Türk devletinin Rojava’yı işgal operasyonu 1998 9 Ekim komplosunun bir devamıdır. Bu özgür ve eşit bir yaşam isteyen Kürtler, kadınlar, halklar ve inançlara karşı geliştirilen en vicdansız, ahlaksız saldırıdır. ABD, Rusya o dönemde de bir biçimde ortaklaşarak Başkan Apo’ya karşı uluslar arası komployu gerçekleştirmişlerdi.

Ancak şimdi dünya kamuoyu kahramanca direnen Kürtlerin, kadınların, halkların yanındadır. Türkiye uluslar arası alanda tecrit olmuş ve şimdiden terörist devlet sıfatı ile anılmaktadır. Türkiye tüm tarihinde en fazla teşhir, tecrit olmuş, istenmeyen terörist devlet olarak anıldığı bir dönemi yaşamaktadır.

ABD’de Trump hükümeti insanlık açısından en nankörce, hiç bir ahlaki ve vidanı ilkeler gözetmeksizin aldığı kararlarla nasıl bir yaklaşım içinde olduğunu göstermiştir. Tüm Dünya ABD’nin aldığı kararları büyük bir ibretle değerlendirmektedir.

DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE VAHŞET

Yine Avrupa devletleri, Arap ülkeleri, çeşitli aydın, sanatçı çevreleri çeşitli açıklamalar yapmakla birlikte Türkiye’nin savaşı durdurması konusunda pek de etkili bir pratik yaklaşım ve tutum içinde olmamaktadırlar. Rojava’da büyük bir insanlık vahşeti, tüm Dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmektedir.

ESAS DAİŞ, ERDOĞAN HÜKÜMETİDİR

Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye topraklarına saldırısı DAİŞ’i kurtarma, onları canlandırma, hilafet kurma temelinde gelişmektedir. Erdoğan faşist hükümeti DAİŞ’i canlandırarak bu gücü hem Avrupa devletlerine, hem de başta İran, İsrail olmak üzere bölge devletlerine karşı kullanacaktır. Bu çok açık olan bir durumdur. Esas DAİŞ, Erdoğan hükümetidir.

KAOS VE KRİZDEN KURTULAMAYACAKLAR

Bu temel de insanlığı DAİŞ belasından kurtaran OSD güçlerine, Kürtlere karşı faşist TC devletinin saldırısı ve ABD’nin tutumu son derece ahlaksız ve vicdansızcadır. ABD’nin bu tavrı insanlığın tarihi hafızasında kara bir leke olarak yerini alacaktır. Bugün ABD yönetimi ile Türk faşist rejimi arasında danışıklı dövüş olarak oynadıkları roller bir planın parçası olarak Kürtler ve bölge halklarına karşı büyük bir saldırıya dönüşerek kaos ve krizin derinleşmesini geliştirmektir. Ancak her iki güç de kendilerini bu kaos ve krizden kurtaramayacaktır.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRISI PÜSKÜRTÜLECEKTİR

Buna karşı Kuzey doğu Suriye halkları, kadınları kendi öz gücü ve Dünya kamuoyundan aldığı büyük destek ve moral ile direnmektedirler. Direnmek yaşamaktır felsefesi ve pratiği ile onurlu duruşu göstermektedirler. Türk devletinin hunhar saldırısı kuzey doğu Suriye güçleri tarafından püskürtülecektir. Kazanan özgürleşmek isteyen halklar, kadınlar, insanlık olacaktır.

KAHRAMANCA DİRENİŞİ SELAMLIYORUZ

Kürt halkının direnişi insanlık umutlarının, özlemlerinin direnişidir. Bu temel de öncelikle OSD,YPG,YPJ güçlerinin, Kuzey Doğu halklarının, kadınların kahramanca direnişini bir kez daha coşku ile selamlıyoruz. Başarı kesinlikle direnen onurlu güçlerin olacaktır.

HEVRİN XELEF VAHŞİCE KATLEDİLDİ

Türk devletinin çeteleri öne sürerek sürdürdükleri bu kirli savaşta 12 ekim 2019 tarihinde Suriye Gelecek partisi genel sekreteri Hevrin Xelef vahşi bir saldırı ile katledildi. Tüm dünyanın gözleri önünde silahsız, siyasetçi, öncü bir kadın savaş kuralları ihlal edilerek infaz edildi.

Hevrin Xelef şahsında özgürleşen, iradeleşen, kimlik sahibi olmak isteyen tüm kadınlar ve halkımız hedeflenmiştir. Hevrin Xelef şahsında Kuzey Doğu Suriye halklarının gerçekleştirmek istedikleri kadın devrimi, kadının tüm yaşama eşit ve özgür bir kişilikle katılımı hedeflenmiştir. Kadın düşmanı DAİŞ çeteleri bir kez daha insanlık dışı, demokrasi ve kadın düşmanı duruşlarını göstermişlerdir.

Hevrin Xelef Rojava kadın devriminin öncü kadınlarından biri olarak bilinmekte idi. Kuzey –Doğu Suriye halkları arasında birleştirici bir köprü olması, bunu büyük bir inanç, kararlılık ve iddia ile özgür kadını temsil etmesi nedeni ile bilinçli hedef alınmıştır. Bu temel de başta Hevrin Xelef’in annesi, ailesi olmak üzere Kürt halkına, kuzey doğu Suriye halklarına baş sağlığı diliyoruz. Hevrin Xelef özgür Kürdistan da kadın devrimini hedefleyen tüm kadınların öncüsü olarak, temsil ettiği kadın değerleri mutlak anlamda özgür kadın mücadelesinde yaşatılacaktır. Hevrin Xelef’in anısı temelinde direnişimize, tüm çalışmalarımıza büyük bir iddia ve kararlılık ile yüklenmekteyiz.

XELEF ANISINA KÜRT ULUSAL BİRLİĞİ KURULMALI

Kadınların direniş ve özgürlük tutkuları, özgür yaşamı inşa etme amaçları bunu başarma inadı her zamankinden daha fazla gelişmiştir. Kadınlar özgürleşen Kürdistan’da özgürleşen yaşamı yeniden inşa etmenin öncüleri olarak başta direniş olmak üzere yaşamın her alanında rollerini oynamaya devam edeceklerdir. Kuzey Doğu Suriye halklarının, Rojava halkının, kadınların direnişi mutlaka kazanacaktır. Rojava devriminin kararlı iradesi, kadın özgürlüğünün tutkulu yürüyüşçüsü, halkların barış ve birliğinin azimli öncüsü Hevrin Xelef’in anısı temelinde tüm kadınları büyük değerlerle yaratılan bu miras etrafında örgütlenmeye ve eyleme çağırıyoruz. Tüm Kadınları bu kadın düşmanı güçlerin saldırıları karşısında birliği, eylemliliği, örgütlenmeyi büyütmeye çağırıyoruz. Bölge halklarının birliği ve kardeşliğinin yanı sıra ulusal Kürt birliğinin de gelişmesinin en azimli mücadelecisi olan Hevrin Xelef’in anısına Kürt ulusal birliğini kurarak yanıt vermeliyiz."