KJK: Kürt gençleri için alınan idam kararı geri çekilmeli

KJK, Güney Kürdistan’da idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurahman Er'e ilişkin kararının geri çekilmesini istedi. KJK, "Sayın Neçirvan Barzani bu kararı imzalamamalı" dedi.

KJK (Kürdistan Kadınlar Topluluğu) Koordinasyonu, Güney Kürdistan’da idam cezasına çarptırılan Mazlum Dağ ve Abdurahman Er'e ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kürt gençlerinin kanının dökenler için verilen bu idam kararının vicdan ve ahlaktan yoksun olduğuna vurgu yapılan açıklamada, idam kararının Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alındığı, KDP tarafından ise uygulanmak istendiği belirtildi.

Bu kararın ulusal ve yurtseverlikle hiç bir ilgisi olmadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Dünyanın her yerinde idam yasalarının kaldırılması için mücadele ediliyor. Çünkü idam kararları insanlık dışı bir karardır. Bugün KDP bu kararı Kürt gençlerine karşı uyguluyor. Düşman Kürtlere karşı idam kararı verdiğinde, insan 'düşmandır yapar' diyor. Fakat kendine Kürt diyen, Başur'un işgal edilmesi için düşmana kapılarını sonuna kadar açmışlar.

Bu yüzden Başur hükümeti eğer ben Kürdüm diyorsa, çocuklarının idam edilmemesi için çaba sarf eden annelerin taleplerini dikkate almalı ve faşist Erdoğan tarafından alınan bu idam kararını geri çekmeli. Kendisine yurtseverim diyen, Kürdistan'ın 4 parçasında özellikle de Başur'da ve yurt dışında olan herkes idam kararına karşı tepkisini ortaya koymalı. Özellikle kadınlar, her anne 2 annenin yanında yer almalı, destek vermeli ve onları yalnız bırakmamalı.

KJK olarak bütün kadınlara çağrıda bulunuyoruz, bu 2 aileye sahip çıkılmalı ve ailelerin idama karşı başlattığı hamleye güçlü bir şekilde katılım gösterilmeli. Bütün örgütler, kadın ve insan hakları kurumları, aydınlar, özellikle Başur'daki kadın hareketleri bu idam kararına karşı mücadele etmeli, bu kararın uygulanmasına izin vermemeli. Sayın Neçirvan Barzani'ye de bu kararı imzalamama çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu kararın imzalanması asla Kürt halkının çıkarına olmayacak ve halkların tarihine kara bir leke olarak geçecek."