İç Diyalog Komitesi’nden çağrı-YENİLENDİ

Kürt güçleri arasında yaşanan çatışma ve gerilimin biran önce sona ermesi gerektiğini belirten İç Diyalog Komitesi, tüm Kürdistani güçleri daha fazla diyalog kurmaya çağırdı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Kürdistan Parlamenterler Birliği ve bağımsız şahsiyetlerin girişimi ile kurulan İç Diyalog Komitesi son günlerde Kürdistani güçler arasında yaşanan gerilime ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kürdistan'daki tüm örgüt ve partileri durumu sakinleştirmek için samimi ve olumlu bir duruş sergilemeye çağıran açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Son günlerde Kürdistani güçler arasında yaşanan gerilim endişe verici düzeyde. Kürdistan halkı bu durumdan endişeli. Kürt güçlerinin karşı karşıya gelmesi Kürdistan halkını geçmişte yaşanan iç savaşın karanlık günlerini hatırlatıyor. Kuşkusuz bu durum işgalini sürdürmek isteyen Kürdistan düşmanları için bir fırsat yaratıyor. Bu dönem Kürdistan halkının ve siyasi güçlerin, Kürdistan davasını başarıya ulaştırmak için birçok fırsat da var. Kürdistan halkının çıkarları için iç savaş yerine fırsatları bulmak için birlikte çalışalım.

Bizler, Kürdistan'ın dört parçasından çeşitli kurum ve kişilerden oluşan İç Diyalog Komitesi olarak en başından itibaren arabuluculuk yapmaya ve diyaloğun önünü açmaya çalışıyoruz. Komite gerilim yaşayan tarafları ve diğer Kürt partilerinin çoğunu ziyaret etti. Biz bu çalışmaya devam edeceğiz, barış ve istikrar için elimizden geleni yapacağız.

Kürdistan'ın tüm parçalardaki örgüt ve partileri, durumu sakinleştirmek için samimi ve olumlu bir duruş sergilemeye çağırıyoruz. Ayrıca Kürdistan'daki tüm şahsiyetleri, aydınları ve akademisyenleri cesur bir duruş sergilemeye, arabuluculuk yapmaya ve istikrar kazandırmak için çalışmaya davet ediyoruz. 2 Kürdistani gücü ve halkımızı daha sorumlu davranmaya, saldırıları durdurmaya ve çatışma ateşini daha da körüklememeye çağırıyoruz. Tüm Kürdistan halkı, gerilim ve çatışmaların yaygınlaşmasına engel olmak için demokratik yollarla tepkilerini ortaya koymalıdır."