KNK’den acil çağrı: Kürtler her yerde tepkisini göstermeli

KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, bütün Kürdistanlıları Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tepki göstermeye çağırdı.

İşgalci Türk ordu güçlerinin Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine dönük dün gece başlattığı işgal saldırılarına yönelik yazılı bir açıklama yayımlayan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmed Karamus, saldırıların başladığı tarihe dikkat çekerek, "Bu, bir soykırım ve katliamın başlangıç tarihidir’’ dedi.
Karamus, "Özellikle belirtmek istiyoruz ki Ermeni halkına dönük jenosid, katliam ve soykırımın yıldönümü olan 24 Nisan’da böyle bir saldırının başlatılmış olmasının özel amaçları vardır. Bu saldırı ile Kürdistan halklarına karşı katliam ve soykırım amacı güttüklerini açıkça göstermişlerdir. Kürtlere böyle bir mesaj vermek istediler’’ diye kaydetti.

'ONURLU KÜRTLER BU SALDIRILARA SESSİZ KALAMAZ'

Bütün Kürdistanlıların bu saldırılara sessiz kalmaması ve nerede yaşıyorsa orada tepkisini dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Karamus, şöyle devam etti:

‘‘Onurlu Kürt halkı bu saldırılara kesinlikle sessiz kalmamalı. Bu saldırılara karşı yurtseverlik görevlerini ve refleksini en üst düzeyde göstermelidir. Gün direniş günüdür, gün Kürt halkının onurunu savunma günüdür. Herkesi yurtseverlik görevlerine ve insanlık değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.’’
Uluslararası güçlere de çağrıda bulunan KNK Eşbaşkanı, "Türk devleti katliam ve soykırıma başladığı mesajı vermiştir. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, NATO başta olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşları acilen harekete geçmeye ve Kürtlere yönelik başlatılan soykırım ve katliamı durdurmaya çağırıyoruz’’ dedi.