KNK: İşgale karşı tutum sahibi olmalıyız!

KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, Güney Kürdistan’daki ulusal birlik zemininin olduğunu söyledi. Murad, "“Tüm Kürdistan partileri saldırı ve işgal karşısında tutum sahibi olmalı" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) eşbaşkanı Zeyneb Murad, Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği temaslara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Partiler ve sivil toplum örgütleri ile yaptığı görüşmelerde ulusal birliğin sağlanması için zeminin olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Murad, “Ulusal bir direnişle, dostlar ve özgürlük savunucularının desteği ile, saldırı ve işgal girişimlerini kıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Murad, KDP’nin ulusal birlik çabalarına ilişin tutumu konusunda şunları ifade etti: “KDP ile bir görüşme talebimize henüz yanıt verilmedi.  Biz halen de onların temsilcileri ile bir araya gelemedik. Ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verilmiyor. Neden yanıt vermediklerini kendilerinin açıklaması gerekiyor, bizim kapımız tüm parti ve örgütlere açıktır.”

İki ay boyunca Güney Kürdistan’da çalışmalarda bulunduklarını belirten Murad, şunları ekledi: “İşgalcilere karşı her türlü durmak gerekiyor. Kürt halkının bugün, her zamankinden daha fazla ulusal birliğe ihtiyacı var. Sorunlar, iç savaştan uzak müzakere masasında diyalog yoluyla sona erdirilebilir ve çözülebilir. Birlik ve beraberliğin sağlanmaması nedeniyle Kürdistan’da savunma cepheleri zayıflıyor. Biz KNK olarak, Kürdistan Bölgesi ve Irak düzeyinde tüm Kürt siyasi partileri, parlamenter fraksiyonları, örgütleri, aydınları, medyayı ve kadın örgütlerini görmeye çalıştık.”

Siyasi partilere çağrıda bulunan Murad, “Tüm Kürdistan partileri saldırı ve işgal karşısında tutum sahibi olmalı. Başta kadınlar, gençler ve özgürlük isteyen herkes olmak üzere tüm Kürdistan halkını, siyasi partileri iç savaştan uzaklaştırmak ve Türk devletinin işgalinin önünü kesmek için, siyasi taraflara baskı uygulamaya çağırıyoruz” diye noktaladı.