KNK: Güney Kürdistan halkı misafirlerine ve direnişçilere sahip çıkmalı

Hewlêr’e giden Barış Heyeti üyelerinin engellemesi dolayısıyla hükümete tepki gösteren KNK, Güney Kürdistan halkını misafirlerini ve direnişçi güçleri sahiplenmeye çağırdı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Meclisi Konseyi, Barış Heyeti üyelerinin Hewlêr Havaalanı’nda engellenmesi ve sınır dışı edilmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. KNK, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni ve Kürt dostlarını engellemekten vazgeçmeye ve onları misafir gibi ağırlamaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamada, "Bilindiği gibi Türk devleti yaklaşık 50 gündür Güney Kürdistan’a saldırıyor. Bölgede köyleri boşaltıyor, bağ ve bahçeleri yakıyor, bölgenin doğasını talan ediyor. Maxmur Kampı’ndaki mültecilere saldırıyor ve günahsız insanları öldürüyor. Bölge halkları ve birçok örgüt, halkı ve Kürt dostlarını Türk devletinin saldırılarına karşı tutum almaya, saldırılara karşı direnenlere destek vermeye çağırıyor" denildi.

'BARIŞ İÇİN GİDENLERİ ENGELLEDİLER'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu durum karşısında halkımız ve Kürt dostları bazı arayışlar içerisine giriyor ve kendilerine göre çözümler arıyorlar. Birçok Kürt dostu Türk devletinin saldırılarına karşı tutum almak ve seslerini yükseltmek için Güney Kürdistan’a doğru yola çıktı. Bu dostlar Kürdistan halkına sahip çıkmak için gitti. Görüşme gerçekleştirmek için, barış için, diyalog için gittiler.

Ancak ne yazık ki Hewlêr’deki bazı yetkililer bu dostları engellediler ve çalışmalarını yapmalarına izin vermediler. İçişleri Bakanlığı, bu dostları karalayan açıklamalar yapıyor ve bu dostları bölge asayişine karşı gelen eylemciler olarak göstermeye çalışıyor. Bu yönde yapılan açıklamalar ve iddialar gerçekten uzaktır, bölge halkına ve Kürt halkına hizmet etmemektedir. Bu şekilde bir şey yok. Bu kişiler tamamen Kürtlere destek vermek için bölgeye gitmek istediler.

'BEDEL VEREN, HALKIMIZIN DOSTU OLAN KİŞİLER'

Güney’e gidenler halkımızın dostlarıdır. Bu kişiler ve arkadaşları, Kobanê direnişinde, Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê direnişlerinde, Şengal ve Kürdistan’ın birçok bölgesindeki direnişlerde halkın ve direnişçilerin yanında yerlerini aldılar ve bedeller vermişler. Bu kişiler aynı zamanda dünya nezdinde Kürt davasını pozitif bir şekilde tanıtmış, Kürt diplomatları gibi hareket etmiş kişilerdir. Yine bu amaçla Kürdistan’a gelmek istediler. Bu kişiler Kürdistan’ın aziz misafirleridir. Onlara karşı misafirperver davranmalı onları karşılamalı ve sarıp sarmalamalıyız.

'DİRENİŞÇİ GÜÇLERE DESTEK VERİLMELİ'

Bu münasebetle Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni bu dostları engellemekten vazgeçmeye ve onları misafir gibi ağırlamaya davet ediyoruz. Bütün Kürdistani güçleri, örgütleri, Güney Kürdistan halkını misafirlerine sahip çıkmaya, dostlarıyla birlikte Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tepki göstermeye ve direnişçi güçlerine destek vermeye çağırıyoruz.”