KNK’nin ‘İç Diyalogu Sağlama Görüşmeleri’ sürüyor

Savaş yanlısı ve ulusal birlik karşıtı politikalara karşı görüşmelerine devam eden KNK, Kürdistan Parlamenterler Birliği ile bir araya geldi. KNK toplantılarda, barışı sağlamak için ortak çalışma yürütme kararı aldıklarını ifade etti.

Savaş yanlısı ve ulusal birlik karşıtı politikalara karşı harekete geçen KNK bu kapsamda Güney Kürdistan’da bir dizi görüşmede bulunuyor.

Dün Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı ile görüşen KNK, bugün ise Hewlêr’de Kürdistan Parlamenterler Birliği ile bir araya geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan KNK, “Diyalog ve barış tutumunu güçlendirmek ve Kürdistan kamuoyunu iyi bir şekilde bilinçlendirmek için, ‘İç Diyalogu Sağlama Görüşmeleri’ adı ile büyük bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.

Tüm Kürdistani parti ve örgütler, aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar, medya kuruluşu temsilcileri ve bağımsız kişiler bu toplantıya davet edilecektir. İç Diyalogu Sağlama Görüşmeleri adı altındaki toplantı 21 Kasım 2020’de Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Görüşmelere ilişkin detaylı bilgi davetiye katılımcılara gönderilecektir.

Umarız bu görüşme, iç barış ve diyaloga hizmet eder” ifadelerine yer verdi.