KODAR, Sine şehidi 4 gerillayı andı

KODAR, Sine'de 2018'de şehit düşen 4 gerillayı andı.

KODAR, Rojhilat’ın Sine kentinde 7 Eylül 2018’deki çatışmada şehit düşen KODAR gerillaları Argeş Karzan, Tolhildan Sine, Dilovan Fedayî ve Rojhat Bokan’ı andı.

'HALKLARIN KALBİNDE YAŞAYACAKLAR'

Gerillaların şehadetlerinin birinci yıl dönümündeki yazılı açıklamada şöyle denildi:
“Tolhildan, Argeş, Dilovan ve Rojhat topluma öncülük etme görevlerini yerine getirdi. Şehit Tolhildan Sine KODAR’ın yönetim kurulu üyesiydi. Arkadaşlarına bir şeyler öğretmek için yorulmak nedir bilmezdi. Halkını çok seven biriydi ve her zaman halkın kalbinde yaşayacak.
Argeş Garzan, Ferzad Kemanger’in öğrencisiydi. Her zaman Şehit Ferzad’ın yolundan giderdi ve öncüydü. Rojhat Komutan Simko gibi başkaldırdı. Önder Apo felsefesinin tanınması için halk içinde çalışmalar yapardı. Zor zamanlarda çözüm yolları bulmayı başaran birisiydi. Yaşamının son anına kadar da büyük bir moralle mücadele etti.
Dilovan Fedayi Rojhilat Gençliği üyesiydi ve halkını çok seven bir gençti. İsmi gibi fedakârdı. Rojhilat gençlerine öncülük etti.
4 arkadaşımızı şehadetlerinin birinci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin yolundan gideceğimize söz veriyoruz.”