Komalên Ciwan gençleri ‘seferberliğe’ çağırdı

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Türk işgal saldırılarına karşı tüm Kürdistan gençliğini “seferberliğe” çağırdı.

Gençlik hareketi şu açıklamada bulundu:

“Soykırımcı faşist TC devleti, Kürt halkını soykırımdan geçirmek için yüzyılı aşkın bir süredir en kirli yöntemlerle aralıksız bir biçimde saldırı halindedir. Kürdistan coğrafyasını parça parça istila etmek istemekte, en küçük bir özgürlük istemini hunharca katliamlarla bastırmaya çalışmaktadır. Kürdün adını tarihten silmek için başvurmadık hiçbir yol ve yöntem bırakmamıştır. Faşistlikte nam salmış TC devleti temellerini bu soykırımcı imha sisteminin üzerine inşa etmiştir. Dersim'den Geliyê Zîlan’a, Koçgîrî’den Agiri’ye varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesindeki her Kürdün payına düşen dar ağaçları ve zindanlar olmuştur. Özgürlük peşindeki her Kürt, katliam uygulamalarına maruz kalmakla beraber en insanlık dışı zulümlere karşı göğüs germek zorunda bırakılmıştır.

Kürde dayatılan bu lanetli kader, Kürdistan Özgürlük Devrimi'nin öncüsü olan PKK’yle beraber değişmiş, özgür Kürdün diriliş ve kurtuluş zamanı başlamıştır. PKK, faşist TC devletinin soykırım umutlarını kursağında bırakmış, 50 yıllık kesintisiz mücadelesiyle tarihsel bir intikam hareketi olduğunu ispat etmiştir. Kürdü ve Kürdistan’ı tamamen imhayı başarmaya çok yakınken PKK’nin çıkışı, TC faşizminin tüm planlarını alt üst etmiştir. Önder APO’nun asla yenilmeyecek bir parti olarak kurduğu PKK mücadelesi ilk çıkışından bu yana çok büyük bedelleri göze alarak özgürlüğün fedai militanlığını yapmıştır. Kürdistan’ın yiğit kızları ve çocukları faşist TC’nin kâbusu olarak onur ve şeref savaşına öncülük yapmışlardır.

İşte son 5 yıllık olağanüstü savaş, direniş ve mücadele bunun özetidir. TC faşist devleti, Kürdistan Özgürlük Devrimi’nin garantisi olan PKK’yi tasfiye ederek, Kürdü soykırımdan geçirmek istemektedir. Kürdün ve Kürdistan’ın her şeyine düşman olan TC, bu uğurda 5 yıldır topyekûn bir imha savaşı yürütmektedir. Medya Savunma Alanlarına dönük işgal girişimleri de bunun bir parçasıdır. Garê direnişi ve zaferiyle sarsılan faşistler ordusu yaşadığı yenilgiyi hazmedememektedir. NATO’nun sözde 2. büyük ordusu tüm dünyanın gözleri önünde hüsrana uğratılmıştır. TC faşizmi bu yenilginin üstünü örtmenin ve itibarını onarmanın namus belasına düşmüştür.

23 Nisan da başlatılan yeni işgal girişimi de bu amaca hizmet etmektedir. Saldırılar bu defa Kürdistan Özgürlük gerillasının savunmasını yaptığı Medya Savunma Alanlarından Metina, Avaşîn ve Zap’a dönük gerçekleştirilmektedir. Garê direnişi ve zaferiyle bozguna uğrayan, sersemleyen TC faşist devleti yaşadığı yenilgiyi tersine çevirmek istemektedir. Bu işgal saldırısı da uluslararası güçlerin desteği, ittifakı ve onanıyla yapılmaktadır. Defalarca çökertilen soykırım projesi olan ‘’çökertme planı’’ tekrardan ısıtılmaktadır. TC her zaman olduğu gibi köşeye sıkışmış ve NATO güçlerine tekrardan dümeni kırmaya çalışmaktadır. Kirli siyasi çıkar hesapları uğruna belli tavizler karşılığında yardım dilenmeye başlamıştır. Güncellenmiş bir uluslararası komplo siyaseti olarak sürdürülen bu saldırılara karşılık gerilla sert ve amansız bir direniş içerisine girmiştir.

Kürdistan özgürlük gerillası her zaman olduğu gibi bu saldırılara karşı da fedaice direnmesini bilecektir. Kürdün ve Kürdistan özgürlük mücadelesinin yenilmez neferleri olarak onur ve şeref mücadelesine halel getirilmesine izin vermeyecektir. TC faşistlerinin bu işgal saldırısı sonucunda karşılaşacakları tek sonuç yeni bir Garê olacaktır. Özgürlük fedailerinin direniş tokadını yemekten kurtulamayacaklardır. Bu onur ve şeref direnişi, TC faşizminin kökünü kurutana kadar devam edecektir.

Apocu Gençlik Hareketi Komalên Ciwan olarak bizler de tüm Kürdistan gençliğini direniş seferberliğine çağırıyoruz. Kürdistan gençliği Önder Apo’nun fedaisidir. Önder Apo’nun inancı, bilinci ve iradesini kuşanmıştır. Bu işgal saldırılarına karşı Apocu gençliğin sessiz kalması düşünülemez. TC faşistleri Metina, Avaşîn ve Zap’ta darbe vurma hayali kurarken Kürdistan’ın her yerinden Avrupa’ya kadar her alanda en büyük darbeyi yiyecektir. Kürdistan yurtsever ve devrimci gençliğinin öfkesi ve mücadelesi Zagros gerillalarının kahramanca direnişiyle birleşerek TC faşizmini titretecektir. TC barbar faşistleri Metina, Avaşîn ve Zap’a girdiklerine pişman edilecektir. Tüm Kürdistan gençliği bulunduğu her yeri faşist düşmandan hesap sormanın ve darbe vurmanın merkezi haline getirmelidir. Her yer Metina, her yer Avaşin ve Her yer Zap haline getirilmelidir. Soykırımcı TC faşistleri, yandaşları ve işbirlikçileri her yerde Kürdistan gençliğinin hedefi olacak, bu işgalden medet uman faşizm yeni bir Garê sendromu yaşamaktan kurtulamayacaktır. ‘’Şahinleşen gençlikle Zagroslarda zafere’’ şiarıyla direnişe seferber olalım.”