KONGRA GEL, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümü kutlayan KONGRA-GEL, "Halkımız ve dostlarımız olarak Önder Apo'nun özgürlüğü, AKP-MHP faşizmini yenmek, Türk devletinin kimyasal silahlarına ve Avrupa'nın sessizliğine karşı mücadele etmek temel görevimizdir" dedi.

KONGRA-GEL, PKK'nin 44. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Başta Önder Apo’nun olmak üzere dağ, cezaevleri, ülke ve yurt dışındaki tüm yoldaşların, Kurdistan halkının, uluslararası arenadaki dostlarımızın ve özellikle şehit ailelerinin, PKK'nin 44. yıl dönümü kutluyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"PKK’nin bütün şehitlerini Haki, Mazlum, Ferhat, Hayri, Kemal, Bêrîtan, Zîlan, Sara, Rûken ve bütün Zap, Avaşîn ve Metina şehitleri şahsında saygıyla anıyoruz. Artık şehitlerin hayallerini gerçekleştirme zamanıdır diyoruz. PKK'nin 44. yılında bizler için en büyük üzüntü ve öz eleştiri Önder Apo'nun esaretidir.

'KARANLIKTAN AYDINLIĞA, YOKLUKTAN VARLIĞA...'

PKK Önder Apo'nun mücadelesidir ve şimdi onun 50. yılını kutluyoruz. Önder Apo'nun mücadelesinden önce Kurdistan tarihi başarısızlık, yenilgi, teslimiyet, ihanet, umutsuzluk ve asimilasyon nedeniyle karanlıktı. Kürtlükten kaçış vardı. Önder Apo'nun mücadelesi Kurdistan halkının bu durumunu kabul etmemesi ve müdahale etmesi demektir.

Önder Apo'nun mücadelesi; Kurdistan halkı için karanlıktan aydınlığa, yokluktan varlığa çıkmak demektir. PKK ile Kürt halkı örgütlendi, eğitildi ve toplumsal bir devrim hayata geçirildi. Halkın umudu ve güveni oluştu. Halk ve vatan sevgisiyle, özgürlük için fedakarlık ruhuyla ‘Özgür Kürt’ ruhu doğdu. Dolayısıyla PKK'nin doğumu özgür Kürt"ün doğumu demektir.

PKK bir kadın partisidir. Kürt kadını, Önder Apo ve PKK ile kendi hakikatini kabul etti. Toplumsal bir devrimle, kadın özgürlüğü fikriyle, ordu ve partiyle beraber Kürt kadını Kurdistan halkının özgürlük devriminin öncüsü oldu. Kurdistan'da başlayan kadın devrimi Ortadoğu ve tüm dünyaya yayıldı.

Önder Apo ve PKK önderliğinde Ortadoğu'daki özgürlük devrimi yeni bir denge yarattı. Bu nedenle komplocu güçler Önder Apo'yu esir alarak bu sürece müdahale ettiler. Ancak Önder Apo ile PKK'nin mücadelesini durduramadılar.
Önder Apo, özgürlük paradigmasıyla komploculara cevap verdi. Kapitalist moderniteye karşı demokratik modernite; ulus devlet sistemine karşı, kadın, inanç, halk, doğa ve tüm insanlığın özgürlüğü için demokratik ulus sistemiyle yeni bir dönem başlattı.

'ÖNDER APO'NUN PARADİGMASIYLA ÖZGÜR YAŞAM İNŞA EDİLDİ'

Önder Apo'nun paradigması Rojava Devrimi'nde yankı buldu. Farklı din ve inançlara sahip Kuzey ve Doğu Suriye halkları, kadınların öncülüğünde demokratik ve özgür bir sistemi birlikte inşa etti. Ortadoğu, insanlar ve inançlar arasındaki güç mücadelesinden dolayı yüzyıllardır kan gölüne dönmüştü.  Oysa Rojava'da Önder Apo'nun paradigması ile kadınların öncülüğünde farklı halklar ve inançlar birlikte özgür ve demokratik bir yaşam inşa ettiler.

Faşist Türk devleti, DAİŞ'in yenilmesi ve Rojava devriminin zafere ulaşmasından dolayı, tekniğe dayalı savaş anlayışıyla gerilla mücadelesini kırmak istedi. Ancak gerilla da yeni bir konseptle, Türk devletinin teknik konseptini boşa çıkararak, sonuçsuz bıraktı.

Türk devletinin Kurdistan halkı ve gerilla üzerinde yürüttüğü askeri ve siyasi konsepti sonuç alamadı. Bu yüzden kimyasal silah ve kirli savaşla gerilla direnişini kırmak istiyorlar. Ancak NATO ve KDP'nin yardımına rağmen faşist rejim sonuç alamıyor.

'ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ VE FAŞİZMİ YENMEK İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ'

Türk devletinin Kürt halkı ve PKK'ye yönelik siyasi ve askeri konsepti başarısız olunca, kendi planları olan Taksim provokasyonuna bağlı olarak, Güney Kurdistan ve Rojava' yönelik 19 Kasım saldırılarıyla kendilerine göre bir gündem yaratmak istediler. Halkımız ve dostlarımız olarak çok iyi biliyoruz ki faşist rejim yenilene kadar bu düşman saldırıları devam edecektir. Bizim de faşizmi yenme temelinde büyük bir mücadele ile seferber olmamız gerekiyor.
Gerilla tarihsel ve eşsiz bir direnişle, Önder Apo’nun 50. yılında Türk devlet faşizmini yenme ve Önder Apo’nun özgürlüğünü kendisine esas olarak belirlemiştir. AKP-MHP faşizminin yenilgisi tüm Kurdistan parçaları için yeni bir dönemin başlangıcıdır. AKP-MHP'nin yenilgisi ile Kürt halkının başına bela olan ihanet çizgisi de çözülecektir.

Önder Apo'nun 50. yılında Türkiye, İran, Irak ve Suriye ciddi bir kriz içinde. Rêber Apo'nun kadın öncülüğündeki paradigması, Doğu Kürdistan'da, İran'da, Ortadoğu'da ve tüm dünyada ‘jin, jiyan, azadî’ sloganıyla  umut oldu. Kürdistan halkının özgürlüğü ve bölgenin demokrasisi için artık her zamankinden daha fazla önümüzde fırsat var.

Onun için Önder Apo'nun ve Kürdistan halkının özgürlük ve halk demokrasisinin zamanıdır diyoruz. Bu dönemde halkımız ve dostlarımız olarak Önder Apo'nun özgürlüğü, AKP-MHP faşizmini yenmek, Türk devletinin kimyasal silahlarına ve Avrupa'nın sessizliğine karşı mücadele etmek temel görevimizdir. Her zamankinden daha fazla seferber olmalıyız. Önder Apo ve PKK mücadelesinin 50. yılını, halkların özgürlük ve demokrasi yılı yapalım.

Bu temelde Önder Apo'nun, tüm dostların, Kürdistan halkının ve uluslararası dostların PKK'nin yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başarılar diliyoruz.