KONGRA-GEL: Türk devlet faşizmine karşı mücadeleyi yükseltelim

KONGRA-GEL: AKP-MHP faşizmine karşı olan tüm güçler ve çevreler ile ortak mücadeleyi yükselterek faşizme dur diyelim. Demokrasi ve özgürlük güçleri olarak ne yapacaksak şimdi yapmalıyız.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KONGRA-GEL açıklamasında şunlar belirtildi:

“Faşist Türk devlet rejimi Güney Kürdistan’da Metina, Zap ve Avaşin alanlarına yönelik 24 Nisan günü havadan ve karadan yoğun saldırılar yapmaya başladı. Ermeni halkına yönelik yürüttüğü soykırımın 106. yıldönümü olan 24 Nisan günü bu saldırıları yapması, Türk devletinin Kürt halkına mesajıdır, “Ermeni halkını bu coğrafyada nasıl yok ettiysem sizi de yok edeceğim” diyor.

AKP-MHP ittifakının temsil ettiği faşist devlet rejimi, Garê yenilgisinin yarattığı siyasal krizi aşabilmek için Metina, Zap ve Avaşin alanlarına yönelik yeni saldırılar ile toplumun gündemini değiştirerek iktidarının ömrünü uzatmak istiyor. 

Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin tüm kazanımlarını yok ederek faşizmi kalıcı hale getirmek isteyen AKP-MHP faşist ittifakına destek veren AB ve NATO güçleri, halkımıza yönelik işlenen tüm suçların doğrudan ortağıdır.

AKP-MHP faşist ittifakının ‘teknik savaşla sonuç alma’ umutları, Heftanin ve en son olarak da Garê’de büyük kırıma uğradı. Siyasi alanda ise halkımız Newroz kutlamalarına görkemli katılımı ve Önder Apo’ya sahiplenmesiyle, Kürt halkının inkâr ve imhasına dayalı yüz yıllık faşist devlet rejiminin siyaseten de kaybettiğini, tüm dünyaya net olarak gösterdi.

Faşist devlet rejiminin çöküş sürecinde olduğunu, bu nedenle de çökmemek için saldırılarını daha da arttıracağını hep belirttik, şimdi yaşanan budur. Dört parça Kürdistan ve özellikle de yurt dışında yaşayan halkımız bu saldırılara karşı çok duyarlı olmalıdır.

En son Garê’de de görüldüğü gibi gerilla kendi alanında tarihsel sorumluluklarının gereğini yerine getiriyor. Ancak faşizmin çökertilmesi sadece gerilla mücadelesi ile olmaz. Gerillanın yanında halkın da etkili bir şekilde devreye girmesi gerekir, aksi taktirde faşizmin ömrü uzar.

Kürdistan ve Türkiye halklarına çağrımızdır; faşizme karşı Newroz ruhu ile mücadeleyi yükseltelim.

AKP-MHP faşizmine karşı olan tüm güçler ve çevreler ile ortak mücadeleyi yükselterek faşizme dur diyelim. Faşizme karşı kamuoyunu ayağa kaldırmak için, demokrasi ve özgürlük güçleri olarak ne yapacaksak şimdi yapmalıyız. Faşizmin ömrünü uzatmasına fırsat vermeyelim. Bu temelde başta Avrupa olmak üzere yurt dışında yaşayan halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.”