Kongreya Star: Önder Öcalan'ı özgürleştireceğiz

Kongreya Star, 9 Ekim Komplosu'na rağmen egemen güçlerin Kürtleri tasfiye edemediğini belirterek "Önder Öcalan'ı özgürleştireceğiz" mesajı verdi.

Kongreya Star, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

'TASFİYE EDEBİLECEKLERİNİ SANDILAR...'

Kongreya Star'ın açıklaması şöyle:

"Önder Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen komplo 22’nci yılına girdi. Kürdistan’ı dört parçaya bölen ve Kürt haklını soykırım saldırıları altında bırakan faşist devletler ve uluslararası güçler, bir kez daha uluslararası komplo ile Kürt halkına yönelik toplu soykırımın yolunu açtı.

Önder Öcalan 22 yıldır, İmralı adasında ağır bir tecrit altındadır. Yine Kürt halkı ırkçı ve faşist bir zulmün altında, Kürdistan toprakları ise işgal tehditleri altındadır. Hem Önder Öcalan hem de Kürt halkı Kürt varlığı ve Kürdistan topraklarında özgür bir yaşam için direniş ve mücadelelerinde geri adım atmadı. Kürt halkı Önder Öcalan’ın direnişi ve paradigması öncülüğünde, yüzyıllık düşmanlar karşısında direndi ve direnmeye devam ediyor.

'KÜRT HAREKETİ MİLYONLARIN OLDU'

Uluslararası ve bölgedeki güçler, uluslararası komplo ile Önder Öcalan’ın esir alarak, Kürt Özgürlük Hareketi’ni ve Kürt halkını tasfiye edeceklerini, Kürt halkını özgürlük taleplerinden uzaklaştıracaklarını düşünüyordu. Ancak Önder Öcalan ve Kürt halkının direnişi komplocuların amaçlarına ulaşmasına ve başarmasına izin vermedi. Kürt halkı Önder Öcalan ve devrim kahramanları öncülüğünde özgürlük mücadelesini gün geçtikçe yükselttiler. Direniş ve mücadele hareketi olan Kürt Özgürlük Hareketi, milyonlarca Kürdün tutunduğu bir hareket oldu.

Bilindiği gibi Kuzey ve Doğu Suriye’de Önder Öcalan’ın paradigmasına dayanan ve giderek geliştirilen demokratik ulus sisteminin temeli Önder Öcalan’ın 20 yıllık emeğine dayanıyor. Bugün kadınlar bu paradigmanın ve sistemin öncülüğünü yapıyor. Bu direniş ve mücadele öncülüğünde yalnızca Kürt halkı değil, bu topraklarda yaşayan bütün halklar özgürlük yoluna doğru ilerliyor. Bu direniş erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü ve umutsuzca yayıldığı günümüz dünyasında, tüm insanlık için tek ışıktır.

'KADINLAR ÖCALAN SAYESİNDE ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİĞİ KORUYOR'

Bizler biliyoruz ki egemen, diktatör ve kapitalist güçler bu gerçeklikten korkuyor. Çünkü Önder Öcalan’ın paradigması kadın öncülüğünde eşit, özgür, demokratik bir sistemi esas alıyor. Tüm insanlığın tutunabildiği alternatifi bu paradigmadır. Bu nedenle Kuzey ve Doğu Suriye’de sistemimizi dağıtmak, içini boşaltmak için uluslararası komplonun devamı olarak birçok saldırı girişimi var. Bu saldırılarla kadın öncülüğüne ve halkların kardeşliğine darbe vurmak ve Kürt halkını statüsüz bırakmak istiyorlar. Uluslararası komplonun başladığı 9 Ekim’de Serêkaniyê ve Girê Spî işgalci ve faşist Türk devleti tarafından işgal edildi. Yine yoldaşlarımız Hevrîn Xelef ve Zehra Berkel katledilerek, kadın öncülüğüne darbe vurulmak istendi. Çünkü özgürlük ve eşitlik sistemini koruyan kadındır.

Hem uluslararası devletler hem de bölgedeki devletler Kürdistan’ı yüzyıllardır işgal altında bırakmışlar. Bu komployu birlikte planlayanlar bugün yine omuz omuza verip Kürtleri statüsüz bırakarak ve soykırım gerçekleştirerek komployu tamamlamak istiyorlar.

'ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Ancak bizler direniş ve mücadelemizle işgalcilerin başarmasına izin vermeyelim. Bizler mücadelemizi büyüterek uluslararası komployu boşa çıkaracağız, Önder Öcalan’ı özgürleştireceğiz ve Kürt halkının statüsünü güvence altına alacağız.

Bu amaçla, uluslararası komployu planlayan ve uygulayan güçleri ve işbirlikçilerini kınıyor, mücadeleyi yükseltme ve Önder Abdullah Öcalan’ı özgürleştirme sözü veriyoruz."