Kürdistani partiler seçime tek liste ile giriyor

Irak'ta gerçekleşecek seçimlere tek liste ile gireceklerini söyleyen Kürdistani ittifaklar listesi eşbaşkanı Abdurehman Mistefa, bu şekilde istedikleri başarıyı elde edeceklerini belirtti.

Irak'ta seçim çalışmaları devam ederken, Kürdistanlılar da seçime tek liste ile girmeye hazırlanıyor. Kürdistani ittifaklar listesi eşbaşkanı Abdurehman Mistefa, seçim sürecine ilişkin çalışmaları ANF'ye değerlendirdi. Kürdistani ittifaklar listesinde 32 parti ve kurumun olduğunu söyleyen Abdurehman Mistefa, "Kürt partileri dışında 1 Arap ve 4 Türkmen partisi de listeye katıldı. Şimdiye kadar başarılı çalışmalarımız oldu.

Partilerle yaptığımız toplantılarda da bir sorun çıkmadı. Listede imzaları bulunan 32 parti ve kurumun kendini geri çekmemesi lazım. Bu Kürt halkı için başarı ve kazanımların temelini oluşturacaktır. Şu an Kürdistani partiler tek listede olduğu için, daha önceki seçimlerde yaşanan oy iptalleri bu seçimde olmayacaktır" diye konuştu.

‘BU SEÇİMLERDE BAŞARILI OLACAĞIZ’

Geçmiş seçimlerde Kürdistani partilerin dağınık olduğunu hatırlatan Aburehman Mistefa konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Önceki seçimlerde her parti farklı bir liste ile seçime giriyordu. Partilerin dağınık olmalarından dolayı Kürtlerin çok sayıda oyları iptal oluyordu. Fakat şimdi Kürdistani partiler tek liste ve tek sıra olduğu için geçmiş seçimlerde iptal olan oylar bu sefer iptal olamayacaktır. Bu da halkımız için büyük bir başarı olacaktır. Bu sefer Mecliste sandalye çoğunluğunu elde ederiz ve bu şekilde halka daha iyi hizmet verebiliriz."