Loqo: Türk devleti Kobanê yenilgisini hazmedemiyor

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Rihan Loqo, Türk devletinin 2014’deki Kobanê yenilgisini hazmedemediğini söyledi.

Türk devletinin başarma şansı olmadığını belirten Kongra Star Koordinasyon Üyesi Rihan Loqo, “Zafer, halklarımızın olacaktır. Türk devletinin payına ise yenilgi düşecektir” dedi.

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Rihan Loqo ANF’ye konuştu. Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye halkına komplo yürütüldüğünü savunan Loqo, “Türk savaş uçaklarına hava sahasının açılması ve saldırıların sessizlikle karşılanması, onaylamaktır” dedi. Türk devletinin bilinçli olarak sivilleri de hedef alıp katliamlar gerçekleştirdiğini kaydeden Loqo, bu faşizm zihniyete boyun eğilmeyeceğini vurguladı.


HALK ONURUNA SAHİP ÇIKIYOR

Saldırılar şiddetlendikçe yüz binlerce bölge sakininin alanlarda onur ve iradelerine sahip çıktığını ve bunun devam edeceğini kaydeden Loqo, Medya Savunma Alanları’nda gerillaya yenik düşen Türk devletinin, kendilerine yöneleceğini beklediklerini söyledi. Loqo, “Türk devleti ile aynı masada oturan güçler saldırıya ortaktır” dedi.

KOBANÊ HEP HEDEF OLDU

Türk devletinin 2014’te DAİŞ’i Kobanê’yi işgal amacıyla saldığını, tüm gücüyle destek çıktığını hatırlatan Loqo, “Türk devleti, Kobanê yenilgisini hazmetmedi. Dolayısıyla Kobanê her zaman hedef oldu. Kobanê halkı dünden bu yana alanlarda ve Türk devletine ‘başaramazsın’ diye haykırdı” şeklinde konuştu.

ZAFER HALKLARIN OLACAKTIR

Türk devletinin Tükenmişlik duygusuyla saldırdığını belirten Loqo, şunları ekledi: “Direnişçi, mücadeleci ve halkının onuruna, iradesine sahip çıkan kadınlar, yurtsever halk, demokratik kamuoyu, devrim ruhu, inanç ve imanla alanlarda olacak. Zafer, halklarımızın olacaktır. Türk devletinin payına ise yenilgi düşecektir.”