Malazgirt: Düşmanı kutsal topraklardan söküp atana kadar mücadelemiz sürecek

Amed Malazgirt: Tüm Kürt halkı ve Kürt gençliği Türk devletinin zulmüne karşı mücadele etmeli ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap, Avaşin ve Metina’da başlattığı Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur devrimci hamlelerine sahip çıkıp destek vermelidir.

Halk Savunma Merkezi Karargah komutanlarından Amed Malazgirt telsiz üzerinden Medya Savunma Alanları’ndaki tüm gerilla güçlerine seslendi.

“Gerilla düşmana ağır darbe vurdu, sabotaj, suikast ve darbeleme eylemleriyle arazideki düşmanı felç etti. Yine Avaşin’e bağlı Piramit Tepesi’nde bir grup arkadaşımız gündüz sızma yapıp, onlarca silahlı ve silahsız insansız keşif uçağının altında tepeye girip, oradaki düşmanı yok edip, üzerine gidip birçok askeri malzemeye el koydu” diyen Malazgirt, tüm Kürt halkı ve Kürt gençliğinin Türk devletinin zulmüne karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Direnişte yer alan gerillaları selamlayan Malazgirt’in konuşması şöyle:

“23 Nisan akşamı soykırımcı ve işgalci Türk ordusu Metina, Zap ve Avaşin gibi geniş bir alanı kapsayan bir operasyon başlattı. Yılın başında yaptığımız toplantıda böylesi bir operasyonun başlayacağı tespitinde bulunmuştuk. Zaten ilkin bu doğrultuda Garê operasyonu yapıldı. Ama TC bu operasyonunda başarısız oldu. Garê operasyonunda yaşadığı başarısızlığı örtbas etmek için böylesi bir operasyon başlatacağını öngörüyorduk.

Bu operasyonlarla PKK’yi gerekçe gösteriyor ama asıl hedefi kendisini Başûrê Kurdistan’a askeri olarak tamamen yerleştirip, sonra da Musul ve Kerkük hattına yerleştirmektir. Bu kararı 2016 yılında verdiler. Türk devleti Kerkük ve Musul’u kendi toprakları olarak görmektedir. Bu toprakların geçmişten beri Türk devletine ait olduğunu iddia eden bir devlettir. Amaçları bu coğrafyadaki yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürmek ve bu coğrafyadaki petrol zenginliğini talan etmektir.

KÜRTLERE ULUSAL BİLİNCİ PKK KAZANDIRDI

Türk devleti bu hedefini başarıya ulaştırmasının önünde engel olanın PKK gerillası olduğunu iyi biliyor. Çünkü Kürtlere ulus bilincini kazandıran PKK’dir. PKK’yi yok etmeleri demek iradeli ve direnişçi özgür Kürdü yok etmeleri anlamını taşımaktadır onlar için. Bundan dolayı alçakça saldırmaktalar. Bakurê Kurdistan’da devlet eli ve imkanlarıyla, çete güçleriyle Kürt halkına acımasızca yönelmiştir. Savunmasız insanlar, küçük yaştaki çocuklar, 70 yaşındaki yaşlılar vurulup acımasızca katledilmektedir. Kürt aydınlarını ve yurtseverleri zindanlara doldurup iradesini kırmak istemektedir. Ama Türk devleti bu yönelimlerinde de başarısız oldu. Türk devleti bazı NATO devletlerinden aldığı teknik ve maddi desteği Kürt halkına ve gerillasına karşı kullanıyor.

Türk devletine hangi devletler silah ve cephane desteği yapıyorsa, diktatör Erdoğan ve hükümetine destek veriyorsa Kürt halkına ve Kürt gençlerine yönelik yapılan katliamlardan da sorumludurlar. Türk devletinin yayılmacı ve işgalci politikalarına Avrupa ve bölgesel güçler tavır sahibi olmaz ise, bu kendileri için de büyük bir tehdit oluşturacaktır. Aksi taktirde bu durum ileride Avrupa’yı da zor durumda bırakacaktır. Türk devleti DAİŞ ve diğer çete gruplarından devşirdiği paramiliter güçlerle kendisine ikinci bir ordu oluşturmuş ve bu orduyu batının gözünü korkutmak için kullanmaktadır.

MUAZZAM BİR DİRENİŞ YÜRÜTÜLÜYOR…

Tüm Kürt halkı ve Kürt gençliği Türk devletinin zulmüne karşı mücadele etmeli ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap, Avaşin ve Metina’da başlattığı Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur devrimci hamlelerine sahip çıkıp destek vermelidir. Avaşin, Zap ve Metina’da gerilla güçlerimizin muazzam direnişi bugün 12. günündedir. 12 gündür muazzam ve tarihi bir direniş sürüyor. Örneğin Avaşin’de iki cepheden operasyon başlattılar. Bir hattı; Mamreşo alanıdır. Burada Mamreşo alanında stratejik mevzileri tutan gerillayı imha etmek için onlarca savaş uçağı, onlarca silahlı ve silahsız insansız hava uçaklarıyla yöneldiler. Mamreşo alanında Şehit Munzur Tepesi’nde arkadaşlarımız 10 gün boyunca kahramanca direndi, düşmanın savaş mevzilerine ve tünellerine girmesini engelledi ve çok sayıda düşman askerini cezalandırdı. Bu darbeleri yiyen düşman gücü savaş kurallarının dışına çıkıp, savaş mevzilerine ve tünellere yönelik kimyasal gaz kullanıp arkadaşlarımızı şehit düşürdü.

ZAGROS ŞAHİNLERİ’NİN VURUŞ TARZINI VE İRADESİNİ GÖRDÜ

Aynı durumda olan Mervanos alanında bulunan Şehit Serdar Tepesi’nde de 12 gündür arkadaşlarımız kahramanca bir şekilde direniyor. Bu tepeyi ele geçiremeyen düşman savaş uçakları ve patlayıcılarla tünelleri çökertmek istiyor. Bu tepede birkaç kez zehirli gaz kullandılar ama yine de tepeyi alamadılar. Bu tepede halen çatışmalar var. Düşman Zagroslar’da yürüttüğü Pençe-Yıldırım operasyonunda Zagros Şahinleri’nin vuruş tarzını ve iradesini gördü. Bir grup arkadaşımızın istediğinde bir tepede onlarca gün yoğun tekniğe ve yüzlerce askere karşı nasıl direnebildiğini gördü. Gerilla birimlerinin araziye dayalı savaş taktiğini ve modern gerilla taktiklerini nasıl ustaca yürüttüğünü ağır kayıplar vererek tecrübe etti.

Gerilla düşmana ağır darbe vurdu, sabotaj, suikast ve darbeleme eylemleriyle arazideki düşmanı felç etti. Yine Avaşin’e bağlı Piramit Tepesi’nde bir grup arkadaşımız gündüz sızma yapıp, onlarca silahlı ve silahsız insansız keşif uçağının altında tepeye girip, oradaki düşmanı yok edip, üzerine gidip birçok askeri malzemeye el koydu. Yine Zap’a bağlı Qela Bêdewê ve Küçük Cilo alanlarında operasyona karşı arkadaşlar kahramanca direndi, sabotaj, darbeleme ve suikast eylemleriyle düşmana darbeler vurdu ve düşmanın birçok koldan ilerlemesini durdurdu. Aynı zamanda iki helikopteri de darbelediler. Anlaşılıyor ki, bu hatta çatışmalar daha da sertleşecektir. Pençe-Yıldırım operasyonunda Avaşin’de 11 günlük operasyonda bize yansıyan net bilgilere göre 11 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu arkadaşlarımızdan Asya, Ekin, Dilşêr ve Çiyager arkadaşlarımız ilan edilmişti. Diğer 7 arkadaşımızın da sicilleri yeni netleşti, yarın ilan edileceklerdir. Yine Zap’a bağlı Qela Bêdewê ve Küçük Cilo alanında yürütülen 11 günlük operasyonda Delal, Viyan ve Bawer arkadaşlarımız şehadete ulaştı. Zaten bu arkadaşlarımız ilan edildiler. Avaşin ve Zap’taki operasyonlarda düşmanında birçok kaybı vardır. Günlük olarak düşman kayıplarını tekmillerini vererek zaten basınla paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde durumlar netleştiğinde operasyonun genel bilançosunu kamuoyuna yansıtacağız.

Küçük Cilo ve Qela Bêdewê alanında geçmişte de birçok eyleme damgasını vuran birlik komutanı Bawer arkadaş, en son Şehit Serxwebun’da eylemini gerçekleştirirken düşmana darbe vurdu ama kendisi ağır yaralandı. Bawer arkadaş tedavi edilmeye çalışıldı ama daha sonra bu arkadaşımız şehit düştü. Yine burada kahramanca direnen komutan Delal arkadaş inisiyatif kullanarak düşmanı ilk elden vurdu. Bunun sonucunda şehit düşerek tüm yoldaşlara nasıl bir direniş sergilenmesi gerektiği noktasında öncü bir kadın militan yoldaşımız oldu.

GERİLLA DİRENİŞİ KARŞISINDA İLERLEYİŞ SAĞLAYAMIYORLAR

Mervanos alanında operasyonun ilk gününde şehit Dilgeş Tepesi’ne Skorskyler ile indirme yapmak isteyen düşman gücüne karşı çatışan, kobra ve Skorskyleri vurup düşmanın indirme yapmasını engellemeye çalışan Ekin, Delal, Viyan, Asya, Çiyager ve Dilşêr arkadaşlar kahramanca çatışarak şehit düştüler. Yine Mamreşo alanında Şehit Munzur Tepesi’nde Serhat arkadaş öncülüğünde 5 arkadaşımız düşmanın bütün saldırıları karşısında kahramanca bir direniş sergilediler. Şehit Munzur’da savaş tünellerine düşmanın girmesine izin vermediler. Burada arkadaşlar düşmana ağır darbeler vurup kayıp verdirtmişlerdir. Düşman ancak 10. günde zehirli gaz ve kimyasal kullanarak Serhat arkadaşla birlikte 5 arkadaşımızı alçakça bir yöntemle şehit etmiştir. Mamreşo alanında düşmanın alçakça saldırılarına karşı çatışmalar halen devam ediyor. Bu anlamda bugüne kadar sergilenen bu direnişlerden, yılın başında kararlaştırdığımız 21. yüzyıl gerillacılığını uygulamada başarılı bir pratiğin geliştirildiğini söylemek mümkündür.

Metina alanında da düşman Zendura Tepesi’ne indirmeler yapmıştır. Bu alanda da ciddi çatışmalar yaşandı. Orada da arkadaşlarımız savaş mevzilerine girmek isteyen düşman gücüne yönelik etkili sabotaj eylemleri yapıp, düşmana kayıp verdirttiler. Savaş çevresinde ciddi çatışmalar var, arkadaşlarımız düşmana karşı kahramanca direniyorlar ve düşmana geçit vermeyeceklerini gösteriyorlar. Yine bu alanımızda yeniden yapılanma kapsamında geliştirilen taktik açılımlar, Hava Savunma Kuvvetleri’nin etkin kullanılması da sonuç alıyor.

1999 komplosu ile aynı anlama gelen ve 40 yıllık mücadelemizin bütün kazanımlarını bitirmeye çalışan bu soykırım savaşında başta Mamreşo, Şehit Serdar ve Zendura savaş tünellerinde Apocu fedai ruhun yarattığı kahraman gerilla duruşuyla karşılık veren, düşmana geçit vermemede kesin kararlı olan ve mevzilerini koruyan tüm yoldaşları selamlıyor, şimdiden başarılarını kutluyoruz. Yine arazide düşmanı adım adım takip eden, Zagros’un soluğunu düşman üzerinde şahin dalışıyla hissettiren ve bu anlamda başlattığımız Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur hamlelerinin adının hakkını veren tüm arkadaşlarımızı selamlıyor ve kutluyoruz.

GENÇLERE ÇAĞRI

TC devleti ve onun faşist iktidarı bu operasyonu genel stratejik hedeflerinin ötesinde bir varlık yokluk sorunları üzerine oturttular. Bu, Kürt halkı için de bu zamana kadar binlerce bedel, acı ve emekle oluşturulan değerlerimizi kalıcılaştırmak açısından tarihi bir savaştır. Tarihi bir direniş sürecidir. Dolayısıyla TC bu saldırılarını derinleştirerek sürdürecektir. Önümüzdeki dönem daha sert ve çetin savaşlara, yönelimlere sahne olacak ve bu bütün bir yıl boyunca devam edecektir. Halkımız bu bilinçle bu yönelimleri anlayıp bütün devlet kurumlarına, kuruluşlarına ve askeri güçlerine karşı eylemsellik içerisinde olmalıdır. Bu temelde bütün Kürt halkını, özelde Kürt gençliğini Zagros Şahinleri’nin başlattığı devrimci hamleye katılmaya, her yerde katkı sunup özgürlük hamlemizi güçlendirmeye çağırıyoruz.

DÜŞMAN BU TOPRAKLARDA YENİLGİYE UĞRAYACAKTIR

Biz Apocu ruhu benimseyen gerillalar olarak, halkımıza ve insanlığa verdiğimiz sözü sonuna kadar tutacağız. Kürdistan’ın her parçasında ve bugün Zagroslar’da düşmana geçit vermeyerek her şeyi göze alarak direneceğiz. Gerilla görevini sonuna kadar yerine getirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Gereken bedel ne ise, Kürdistan toprağı için vereceğiz. Ama kesinlikle düşman bu topraklarda yenilgiye uğratılacaktır. Bizim kaybedeceğimiz hiçbir şeyimiz yok! Sırtımızda çantamız, elimizde silahımız var, bunu büyük kaybedecek olanlar düşünsün.

Ancak yönelimler yalnızca gerillaya dönük değildir. Bir bütünen halkımız sindirilmeye çalışılıyor. Dolayısıyla direnişi toplumun her kesimine yaymak, geliştirmek ve güçlendirmek gerekiyor. Kapanmadır, cezadır, tutuklanmadır bu tür hesaplara girmeden, çok tarihi kritik bir süreçten geçtiğimizin bilinciyle yaşananlar karşısında kendisine onurluyum diyen hiçbir Kürdistanlı sessiz kalmamalıdır. Unutmayalım ki, böylesi tarihi süreçler her zaman elimize geçmeyecektir. Yine Kürt gençliği faşizmin kendisini iyice hâkim kılmaya çalıştığı bir alanda daha fazla neyi kaybetmekten korkabilir? Korkacak bir şey kalmadı. 40 yıldır halk ve hareket olarak yönelimin her türlüsünü gördük. Artık korkacak bir şeyimiz yok.

Bunları koruma görevi şimdi gençliğin omuzlarındadır. Katılabiliyorlarsa gerillaya katılmakla, bu imkânı yakalayamazlarsa düşmanın tüm kurum ve kuruluşlarına, paramiliter güçlerine, sivil düşman ajanlarına, işbirlikçi temsilcilerine, özel savaşa ve onun yürütücüsü olan AKP – MHP’nin tüm kuruluşlarına yönelik yapılabilecek her türden eylemi gerçekleştirmeliler. Tüm bunlar hedef kapsamındadır. Her yerde halkımız bunun bilinciyle ayaktadır. Önderlik üzerinde ciddi bir yönelim var ve bunun karşısında etkili bir kampanya yürütülüyor. Dolayısıyla özelde Bakur halkımız ve gençliğimiz her tür bedeli göze alarak topyekûn saldırı karşısında topyekûn direnişe geçmelidir.

Son söz olarak; Kürdistan toprağına düşman askerinin postallarının girmesine izin vermemek için siper olup canlarını bedel eden yoldaşlarımızın bıraktıkları bayrağı yere düşürmeyeceğimizin, sömürgeci gücü Zagros’un kutsal topraklarından söküp atana kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”