Mardin'de Demokrasi Nöbeti: Tüm Kürtler birleşmeli

Mardin'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti 20. gününde devam etti.

Mardin'de kayyum gasplarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 20’nci gününde devam etti. Bugünkü açıklama HDP’nin Mardin’de yarın yapacağı kadın etkinliğinin hazırlıkları nedeniyle parti binası önüne alındı. Eyleme, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu ve Batman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahdulhakim Daş, Amed Dernekleri Federasyonu (AMEDFED) Başkanı M. İhsan Çevik, Bitlis Dernekleri Federasyon Başkanı Muhittin Aslan, Mardin Dernekleri Federasyon Başkanı Kemal Dündar, Muş Dernekleri Federasyon Başkanı Cengiz Altuğ, Van Dernekleri Federasyon Başkanı Rasim Babur, Demokratik İslam Kongresi üyeleri Ekrem Baran, Enver Karabey, Emin Aslan, Nasır Topuç ile Kürdistanî İttifak adına da Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek katıldı.

'BİRLİK OLURSAK ATLATIRIZ'

DGD adına Abdulhakim Daş, Kürtlerin iradesine karşı büyük bir proje hazırlığı yapıldığını belirterek, “İnanıyorum ki; birlik olursak bu zor koşulları atlatacağız. Ancak birlik olmaz isek, bu süreç uzayacak ve hepimize daha fazla zarar verecek. Bugün birlik günüdür. Kürdistanî İttifak da burada. Bir şemsiye altında olalım. El ele verelim. Birlik olalım” diye konuştu.
DİK adına Mele Ekrem Baran hükümete “Bu yanlıştan bir an önce dönün” uyarısında bulundu.

'BU TÜM KÜRTLERİN DİRENİŞİ'

Ardından Kürdistanî İttifak adına söz alan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek de, "Kürdistanî İttifak" olarak iradelerine sahip çıkacaklarını söyledi. Çiftyürek, şöyle konuştu: “Biz kendi mücadelemize de sahip çıkacağız. Demokrasiye de sahip çıkacağız. Bu direniş bizim direnişimizdir. Biz her yerde bu kayyumlara karşı meşru sivil direnişimizi, mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürt halkına çağrımız; gelin hep birlikte bu mücadeleyi büyütelim. Türkiye halklarına da çağrımız; Kürt halkı hem 31 Mart’ta hem de 23 Haziran’da bu ülkenin demokratikleşmesi için üzerine düşeni yaptı. Şimdi de Kürt halkının mücadelesini sahiplenme zamanı Türkiye halklarındadır. Gelin, hep birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürelim."