Mardin gözaltılarının süresi 4 gün daha uzatıldı

Mardin soruşturması kapsamında gözaltına alınan TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan ile 13 kişinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Mardin merkez ve ilçeleri ile Amed’de 30 Ekim günü yapılan ev baskınlarında Tevgera Jinên Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan MEYA-DER yöneticilerinden Ramazan Kalkan (76), Hatice Kalkan, Fettah Tekin, Mesut Çelik (70), Kılavuz eski Belde Belediye Başkanı Ahmet İnci, Akarsu eski Belde Belediyesi Başkanı Lokman Fındık ile Sakine Yılmaz, Hasip Aktaş ve Cihan Güçlük'ün de aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar, Mardin Savcılığı tarafından 4 günlük ek gözaltı süresi talebiyle Mardin Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Öğleden sonra adliyeye getirilen 14 kişinin gözaltı süresi savcılığın talebi doğrultusunda 4 gün daha uzatıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) faaliyetlerine ilişkin olduğu ve 14 kişinin "Mahalle Meclisi" ile "Kent Meclisi" çalışmalarına katılmaları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında 14 kişinin 2014 ile 2016 yılları arasındaki siyasi faaliyetlerinin soruşturma konusu yapıldığı belirtildi.