Mardin şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Mardin’de şehit düşen gerillaların kimliklerini açıklayan HPG, “Şehit yoldaşlarımızın duruşları, pratikleri ve kahramanca şehadete yürüyüşleri biz yoldaşları için mücadeleyi büyütme, amaçlarını gerçekleştirme, intikamlarını alma gerekçesi olacaktır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

7 Mayıs günü Mêrdîn eyaletinin Bagok bölgesine bağlı Şehit Merwan alanında güçlerimizden iki tim görevleri başında iken arazideki gizli işgalci birliği tarafından fark edilmişlerdir. Alan üzerine keşif uçaklarının gelmesiyle bir operasyon başlatılmış, 8 Mayıs günü saat 12:00’da savaş uçakları ve altı saldırı helikopteri ile iki gerilla timinin olduğu alan saatlerce bombalanmıştır. Gerçekleşen bu bombardımanlarda 6 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

BAGER SERXWEBÛN

Bager Serxwebûn yoldaşımız Mêrdîn’in yurtsever Qoser ilçesinde dünyaya gelmiş, yüreğindeki derin yurtseverlik sevgisi ile büyümüştür. Mêrdîn yöresinde ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın mücadele atmosferinde sürekli olarak gerillayı görme, tanıma ve bir gün gerilla olmanın özlemi ve hayali ile büyümüştür. Kürdistan dağlarına ve gerillaya duyduğu özlem ile üniversiteyi bırakarak Kürdistan’da özgür yaşamın teminatı ve meşru savunma gücü olan gerilla saflarına katılmıştır. Katıldıktan sonra gerillacılığı sadece bir mücadele yöntemi olarak değil, Önder Apo’nun deyimi ile “Özgür insanın kendini ifade etme tarzı” olarak ele almış, büyük bir sevda ile bu yaşama katılmıştır. Aldığı eğitimler ile Apocu felsefe ve ideolojide kendisini eğitip derinleşmiştir. PKK ölçülerini devrim yürüyüşünün her anında yaşamsallaştırmaya çalışmıştır. Özlü, sade ve emekçi katılım tarzı ile birçok alanda pratik faaliyetler yürütmüştür. Edindiği gerilla tecrübesini Apollon Akademileri’nde gördüğü eğitim ile daha da yetkinleştirmiş, yeni dönem gerilla çizgisini içselleştirerek yetkin bir komutan olarak Mêrdîn eyaletine geçmiştir. Doğduğu topraklara bir gerilla komutanı olarak dönen Bager yoldaşımız Mêrdîn pratiğinde öncü düzeyde rol oynamış, şehadete ulaşana kadar da duruşundan ve özlü katılımından taviz vermemiştir.

SİLAV RONAHİ

Silav Ronahî yoldaşımız aslen Hezexlî olan Didêrî aşiretine mensup bir ailede, Adana’da dünyaya gelmiştir. Türkiye metropollerinde büyümüş olsa da asimile olmayı ve köksüzleşmeyi asla kabul etmemiş, ülke sevgisi ile büyümüştür. 2014 yılında DAİŞ ve TC faşizminin elbirliği ile Kobanê’ye saldırmasıyla mücadeleye katılma kararı almıştır. Özellikle Kürt analarının, kadınlarının ve gençlerinin Sur’da, Silopi’de, Cizre’de şehit edilmesi, Taybet Ana’nın cenazesinin günlerce sokaklarda bekletilmesi Silav yoldaşımızın düşmana olan kin ve öfkesini büyüttüğü gibi, kararlılığını daha da güçlendirmiştir.  Bu temelde YPS’ye katılarak, Kürdistan şehirlerinde düşmandan intikam almanın arayışına girmiştir. Zeryan Amed ve Ruken Hoserî yoldaşlar şahsında tanıdığı YPS kahramanlarının mücadele bayrağını devralarak özgürlük yürüyüşüne başlamıştır. Kadın kimliğini, özgür yaşam hakikatini Apocu mücadele içerisinde tanımış, kendisini yeniden yaratarak öze dönüşü gerçekleştirmiştir. Etkin katılımı ile yetkin bir YJA Star komutanı olmayı başararak dönem görev ve sorumluluklarını üstlenme iddiası ile 2017 yılında Mêrdîn eyaletine geçmiştir. Bakur’da her türlü zorluğun üstesinden gelerek, 4 yıl boyunca özgür bir Kürt kadını olarak bulunduğu alanda mücadeleye öncülük etmiştir. Eylemci özellikleri ve cesareti ile bilinen Silav yoldaşımız YJA Star komuta çizgisini Mêrdîn eyaletinde örnek düzeyde temsil etmeyi başarmıştır.

BAGER TOLHILDAN

Bager Tolhildan yoldaşımız serhildanlari ve yurtseverliği ile bilinen Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever ve şehitleri olan bir değer ailesinde büyümüştür. Amcası Ferhat (Abdullah Aslan) yoldaşımız da 1996 yılında Bagok bölge komutanı iken Nisêbîn’de kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır. Sömürgeci soykırımcı düşman gerçeği ve zulmü ile çocuk yaşta tanışan Bager yoldaşımız mücadele etme kararını daha o yaşlarda vermiştir. 2011 yılında gençlik çalışmalarına katılmıştır. 2012 yılında soykırımcı TC tarafından çocuk yaşta tutuklanarak, iki buçuk yıl boyunca zindanda tutulmuştur. Zindanda düşman gerçeğini daha iyi tanımış, etkili ve sonuç alıcı mücadelenin ancak gerilla mücadelesi ile mümkün olduğuna karar vermiştir. Bu temelde, zindandan çıktıktan sonra Bagok’ta gerilla saflarına katılmıştır. 2015 yılında sömürgeci TC’nin Çöktürme Planı çerçevesinde Kürt halkına ve Kürdistan şehirlerine uygulamayı kararlaştırdığı yeni soykırım konseptine karşı geliştirilen Nisêbîn Öz Yönetim Direnişi’nde yer almıştır. Ölümsüz Fedai Komutanımız Xebatkar yoldaş öncülüğünde tarih yazan ve sömürgecilere sendromlar yaşatan Nisêbîn direnişinde yer alan Bager yoldaşımız birçok eylem ve çatışmaya katılmıştır. En zorlu koşullarda üstün Apocu iradesi ile tüm engelleri aşmasını bilmiş ve yeniden Kürdistan dağları ile buluşmuştur. Medya Savunma Alanları’nda aldığı eğitimler ile yeni dönem gerilla çizgisinde yılmaz iradesini ve kararlılığını daha üst bir düzeye çıkararak örnek bir komutan olmuştur. Mêrdîn eyaletinde görev ve sorumluluklarını başarı ile yerine getirmiş, Nisêbîn halkının yüreğinde yer edinmiş, daha yaşarken bir kahraman olarak anılmıştır.

SÎDAR RIZOK

Sîdar Rizok yoldaşımız Hezex’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Aile çevresinden aldığı yurtseverlik kültürü ile büyümüştür. Türk devletinin üniversitesinde okurken Kürt halkına dayatılan soykırım siyasetini ve buna karşı etkili bir mücadele yürütülmesi gerektiğini bilince çıkararak gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla yaşamı ile erkenden bütünleşmiş, Heftanin alanında üç yıl boyunca pratik yürütmüştür. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın profesyonelleşmesi gerektiğine yürekten inanarak askeri uzmanlık eğitimlerine katılmıştır. Bu eğitimlerdeki performansı ile önemli bir düzey kazanmış ve yoldaşlarını eğiten bir komutan olmuştur. Üç yıl boyunca derin bir yoğunlaşmayı yaşamış, hazırlık yapmış ve 2019 yılında Mêrdîn eyaletine geçmiştir. Mêrdîn eyaletinde Demokratik Modernite gerilla çizgisini, tarzını ve taktiğini pratiğe geçirmek için üstün bir çabanın sahibi olmuştur.

RIZGAR KOÇER

Rizgar Koçer yoldaşımız Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Koçer bir ailenin çocuğu olarak Kürt toplumunun en saf ve temiz yurtseverlik duyguları ile büyümüştür. 2015 yılında Botan’ın Besta alanında gerilla saflarına katılmıştır. Botan gerilla pratiğinde erkenden pişmiş, kendisini yetkinleştirmiş, eylemci ve cesur bir savaşçı olmuştur. Botan’da hareketli gerilla timlerinde yer almış, birçok eyleme katılmış, erkenden büyük tecrübeler edinerek örnek bir komutan olmuştur. Daha sonra Botan’dan Mêrdîn eyaletine geçmiş, edindiği tecrübeleri burada pratiğe geçirmeye başlamıştır. Doğduğu ve büyüdüğü topraklarda Apocu gerillacılığı en iyi bir biçimde uygulamaya çalışarak düşmandan intikam almanın ve tarih hesap sormanın arayışı içerisinde olmuştur. Mêrdîn’de kaldığı süreçte de birçok eyleme katılmış, öncülük etmiş ve örnek bir komutan olmuştur.

AGIR QOSER

Agir Qoser yoldaşımız Mêrdîn’in yurtsever Qoser ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kürdistan’daki direniş ve mücadele atmosferinde büyümüştür. Yurtsever bir Kürt genci olarak Rojava Devrimi’nden ve halkımızın yüz yüze kaldığı katliamlardan etkilenmiş, Bakurê Kurdistan’da gelişen Kobanê serhildanlarında yer alarak mücadeleye katılma kararını vermiştir. İlk gerilla pratiğine Zap’ta başlayan Agir yoldaşımız, Zagroslar’da kendisini yetiştirmiş, pratik içerisinde öğrenmiş ve tecrübeli bir gerilla olmuştur. Bu tecrübesini Apocu ideoloji ile derinleştirmek ve askerlikte uzmanlaşmak için akademide eğitim görmüştür. Sabotaj taktiğinde uzmanlaşmış profesyonel bir gerilla olarak 2018 yılında Bakurê Kurdistan’a geçmiştir. Demokratik Modernite gerillacılığını burada pratikleştirme ve düşmana etkili darbeleri vurmanın arayışında olan Agir yoldaşımız birçok görevi başarıyla yerine getirmiştir. Sevilen bir yoldaş olarak tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinmiş ve şehadete ulaşana kadar da Apocu militan duruşundan asla taviz vermemiştir.

Mêrdîn yöresinin Hezex, Nisêbin ve Qoser ilçelerinden olan, bu topraklarda doğup gerillaya katılan, aynı topraklardan sömürgeci soykırımcı düşmanı söküp atmak için büyük bir irade, azim ve kararlılıkla mücadele eden, özgürlük uğruna eşsiz bir çabanın sahibi olan ve kanlarının son damlasına kadar özgür yaşam iddiasından vazgeçmeyen 6 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit yoldaşlarımızın duruşları, pratikleri ve kahramanca şehadete yürüyüşleri biz yoldaşları için mücadeleyi büyütme, amaçlarını gerçekleştirme ve intikamlarını alma gerekçesi olacaktır.

Yurtsever Mêrdîn halkının ve gençliğinin bu şehadetleri mücadele tarihimizde çokça şahitlik ettiğimiz gibi serhildan ruhuyla karşılayacağına, mücadelesini büyüteceğine ve şehitlerine en doğru temelde sahip çıkacağına inanıyoruz.

Bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın değerli yurtsever ailelerine, Mêrdîn halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”