Maxmûr halkı kimyasal saldırılara karşı yürüdü

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) halkı, işgalci Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı yürüdü.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) halkı, işgalci Türk devletinin özgürlük gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanmasına karşı yürüyüş düzenledi. Şehit Aileleri Derneği önünde toplanan kitle, kamptaki Birleşmiş Milletler (BM) binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, kimyasal silah saldırılarında şehit düşen gerillaların fotoğrafları ve kimyasal silah karşıtı pankartlar taşındı. Yürüyüşte ayrıca işgale karşı gerillayı selamlayan sloganlar atıldı. BM önüne gelen halk adına burada bir açıklama yapıldı.

Kürdistan Özgürlük Hareketi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından açıklama Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Seid Çomlek tarafından yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türk devleti silahlı savaş başladığı günden bu yana Özgürlük Hareketini yok etmek için tüm yolları denese de başarılı olamadı ve her defasında tıkandı. Türk devletinin tıkandığını; askeri, siyasi, ekonomik, diplomatik ve toplumsal alanlarda yenildiğini ve bu nedenle kirli yollara başvurduğunu görüyoruz. Yasaklı silah kullanımı bu kirli savaşın bir parçasıdır. Ayrıca devlet uyuşturucudan kazandığı parayı özgürlük gerillalarına karşı kullanacak aşamaya geldi. Türk devleti sadece şimdi değil onlarca yıldır özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silah kullanıyor. Önceden de zorlandıklarında kimyasal silahlara başvuruyorlardı, aynı yöntemi şimdi de uyguluyorlar."

Seid Çomlek, dünya kamuoyunu Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı çıkmaya ve Kürt halkını birlik olmaya çağırdı.