Maxmûrlu annelerin eylemi 3. gününde

Maxmûr Barış Anneleri’nin KDP asayişinin kontrol noktasındaki oturma eylemi 3. gününde. Asayiş güçleri, annelerin sağlık durumunu kontrol etmek isteyen sağlık ekiplerini de engelledi.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Mülteci Kampı’na yönelik uygulanan ambargo 48 gündür devam ediyor. Tüm girişimlere rağmen hükümet, KDP ve parlamento, ambargonun kaldırılması için adım atmadı.

'TALEBİMİZ KARŞILANANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Ambargoya karşı 1 Eylül’de Maxmûr Barış Anneleri’den oluşan bir grup, Hewlêr Asayişi yetkilileriyle görüşmek için Hewlêr’e gitmek istedi. Ancak Barış Anneleri, kent girişinde bulunan asayiş güçleri tarafından engellendi ve saldırıya uğradı.
Annelerin kontrol noktasındaki oturma eylemi 3 gündür devam ediyor. Asayiş kontrol noktasının bulunduğu alanda caddenin kenarında bekleyen anneler, talepleri karşılanana kadar eylemlerini süreceklerini belirtiyor.

SAĞLIK KONTROLÜ DE ENGELLENDİ

Barış Anneleri, 3 gündür yere serdikleri kartonların üzerinde yatıyor, sabah erkenden kalkıp, girişimlerini sürdürüyor. İlerleyen yaşlarına rağmen direnişlerini sürdüren anneler, taleplerinin karşılanmasını bekliyor. 
Barış Anneleri’nin sağlık durumunu kontrol etmek isteyen bir grup doktor da KDP asayişi tarafından engellenerek, kampa geri gönderildi.

DOKTORLAR: KDP ASAYİŞİNİN KİRLİ UYGULAMALARI!

Doktorlar, KDP asayişinin tavrına yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.
Açıklamayı okuyan Dr. Medya Almani, şunları kaydetti: "Bir annenin sağlık durumunun kötü olduğu ile ilgili bir bilgi aldık. Annenin sağlık durumunu kontrol etmek istedik ancak KDP asayişi tarafından engellendik. KDP asayişinin engellemeleri kabul edilemez. Doktorlar olarak KDP asayişinin kirli uygulamalarını kınıyoruz.  Sağlığı siyasete alet etmemeliler. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. Onlara, hastalarımızdan birine bir şey olursa hesabını soracağımızı söyledik."