Maxmûrlu erkekler kadına şiddete karşı yürüdü

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmûr) erkekler, kadına yönelik şiddete karşı yürüdü.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmûr) erkekler yağan yağmura rağmen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenledi. Sık sık ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganı atılan yürüyüşte, ‘Kadının mücadelesi özgürlüğü getirecek, faşizmi yıkacak’ yazan pankartlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve dünyadan devrimci kadınların fotoğrafları taşındı.

Şehit Elîşêr semtinde sona eren yürüyüşten sonra burada bir açıklama yapıldı. Tüm Kürdistan özgürlük şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından açıklama, Maxmûr Halk Meclisi Divanı Üyesi Rubar İlhan tarafından yapıldı.
Rubar İlhan, işgalcilere karşı mücadele eden tüm kadın şehitleri anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesinin öğrencileri olarak şiddetin her türüne karşıyız. Kadınlar kendilerine yönelik her türlü şiddete karşı mücadele etmelidir. İşgalcilere karşı mücadele eden Nagihan gibi kadınlar sürekli hedef alınıyor. Önder Öcalan’ın felsefesinde gerçekliğini bulan kadınlar kendini özgürleştirebilir.”

Açıklamanın ardından ‘Jin Jiyan Azadi’ adlı kısa tiyatro oyunu oynandı.