Maxmûrlular Türk devletinin kimyasal saldırısını protesto etti

Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Mülteci Kampı'nda yaşayanlar, Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal saldırısını protesto etti, direnişi selamladı.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) halkı, Şehit Aileleri Kurumunun önünde toplanarak, son dönemde artarak devam eden Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal saldırılarını protesto etti.

Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına yapılan saygı duruşundan sonra İştar Meclisi Koordinasyonu üyesi Xurbet İşlek, basın açıklamasını okudu.
Konuşmasına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, özgürlük savaşçıları ile zindan direnişçilerini selamlayarak başlayan İşlek, geleceğin direnen halkın olacağını söyledi.

'GERİLLA BAŞARACAK'

İşlek, 5 aylık gerilla direnişini hatırlatarak şöyle konuştu: "Türk devleti gerilla güçlerine karşı insanlık dışı her türlü yöntemi kullanıyor. Tüm dünyanın gözü önünde gerillaya karşı kimyasal silah kullanıyor. Kürdistan doğasına da ağır zarar veren bu saldırıları kamp sakinleri olarak kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Gerillanın çelikten iradesi kesinlikle başarıya ulaşacaktır. Şehit Rüstem Cudi sakinleri olarak bu saldırılara karşı her zaman direneceğiz, düşmana diz çökmeyeceğiz. Aynı zamanda Irak'a yönelik olan bu saldırılara Irak yönetiminin de karşı çıkması gerekiyor, sorumluluğunu yerine getirmesini istiyoruz."

Açıklama "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe" sloganları ile son buldu.