Mehmud: PKK Kandil’de olmasaydı orası Tora Bora olurdu

Goran Hareketi’nden Irak parlamenteri Dr. Yusif Mehmud, işgalci Türk devletinin saldırılarının amacının büyük olduğunu belirterek, “Eğer PKK Kandil’de olmasaydı, orası Tora Bora olurdu” dedi.

Süleymaniye’de Beyaz Tülbentli Anneler Komitesi, Türk işgal saldırılarına karşı bir basın açıklaması yaptıktan sonra Irak Parlamentosu’nun Süleymaniye Ofisi’ni ziyaret etti.

Anneleri, Goran Hareketi’nden parlamenter Dr. Yusif Mehmud karşıladı.  RojNews’in haberine göre Mehmud görüşme sırasında, Türk devletinin amacının büyük olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Gerçekten inanıyorum ki eğer PKK gerillaları bu bölgelerde olmasaydı, Türk saldırıları yine de hep var olacaktı. Eğer Kandil’de sorumlu bir güç olmasaydı, radikal terörist bir grup orada olurdu ve orası Tora Bora gibi olur, kontrol altına alınması zor olurdu. Orası, Irak, Türkiye, İran ve bölge için büyük bir sorun oluştururdu.”

Afganistan’ın doğusundaki Beyaz Dağlar’ın bir parçası olan mağaralarla dolu dağlık bölgeye Tora Bora adı veriliyor. Burası Haziran 2017’de Talibanlarla kısa bir süre yaşanan çatışmalardan sonra DAİŞ çetelerinin işgaline geçmişti.

Dr. Yusif Mehmud, gerekli olanın 40 yıllık bu çatışmaya Türk devleti tarafından barış ve diyalogla çözüm geliştirmek olduğunu ifade ederken, “Barış annelerinin sesine sesimizi katıyoruz. Irak parlamentosunun farklı grupları gibi, KDP ve PKK’den sorunlarını barışçıl yöntemlerle çözmelerini istiyoruz” diye konuştu.