Metina ve Heftanin'de KDP ve Türk devletinin hareketliliği

İşgalci Türk devleti Kani Masi'deki üssüne güç takviyesi yapıyor. Özellikle son 15 günde helikopterler vasıtasıyla söz konusu üsse yeni güçler yerleştiriyor.

İşgalci Türk devletinin hareketliliğinin KDP'nin son zamanlarda bölgeye yönelik provokasyonlarından sonra başlaması dikkat çekiyor. Özellikle gece vakti Metina ve Heftanin üzerinde helikopter trafiği artmış durumda. KDP'nin bölgeye yönelik silahlı güç hareketliliği olduğunda Türk devletine ait keşif uçaklarının bölgedeki hareketliliğinin arttığı da gelen bilgiler arasında.

KDP'ye bağlı güçler Kani Masi, Batufa ve Derkarê'de kontrol noktaları kuruyor. Aynı zamanda Türk devleti, Heftanin'de tüm tepelere yerleştirdiği askeri güçlerini kullanarak bölgedeki noktalarının etrafını sağlam duvarlarla örmeye ve etkili gerilla eylemlerine karşı yeraltı savunma sistemini geliştirmeye çalışıyor.

Sözkonusu hareketliliğe karşı ajansımıza konuşan Berwarili M.H, ''Her gece bizim bölgemize karşı Türk devletinin askeri hareketliliği var. Bilinçli bir biçimde bölgemiz bombalanıyor. PKK gerillaları bahanesiyle bu saldırılar gerçekleştiriliyor fakat bizim bölgemizde gerillalar yok. Gerilla hareketliliği dağda. Köyümüze yönelik saldırılar bilinçlidir ve işgal planının bir parçasıdır" dedi.

'GERİLLAYA DEĞİL, TÜRK DEVLETİNE KARŞI SAVAŞIN'

KDP'ye bağlı silahlı güçlerin hareketliliği konusuna da değinen M.H, şunları belirtti:

"Eskiden peşmergeleri gururla karşılardık. Ama ne yazık ki peşmergenin gerçekliği ve temsil ettiği değerler aşındırılmış durumda. Bazen bölgeye yönelik askeri hareketlilik içine giriyorlar. Eskiden böyle değildi. Bunların peşmerge olmadığı çok net, farklı bir güç fakat bölgedeki insanlara kendilerini kabul ettirebilmek için peşmerge ismini araç olarak kullanıyorlar. Bu provokasyon amaçlı ise biz Kürtler arası bir savaşı eleştiriyoruz ve kabul etmiyoruz. Eğer savaşmak istiyorlarsa gerillanın yanında işgalci Türk devletine karşı savaşsınlar.''

'KDP GERİ ÇEKİLSİN'

Berwarili S.K. de, “Amaç bizi korkutmak ve yaşam alanlarımızdan bizi uzak tutmak, fakat biz topraklarımızı bırakmayacağız'' dedi.

S.K., şunları da kaydetti:

"PDK ve Türk devleti eş zamanlı askeri hareketliliği Kürt mücadelesine ve kazanımlarına zarar veriyor. PDK'ye geri çekilme çağrısı yapıyoruz. Eğer Kürtler arası bir savaş durumu ortaya çıkarsa KDP'yi sorumlu görürüz. Peşmerge de gerilla da bizim çocuklarımız. Şu an gerçekleşen durum Türk devletinin bir planı ve herkesin bu gerçeği bilmesi gerekiyor."