Operasyona çıkan askerler vuruldu: 12 işgalci cezalandırıldı

Gerillalar Gever’de operasyona çıkan işgalci Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 1’i üsteğmen ve 1’i uzman çavuş olmak üzere toplam 12 asker cezalandırıldı, 3 gerilla da şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 27 Temmuz günü güçlerinin Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında eylemler düzenlediğini belirtti. HPG,  “Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar güçlerimiz Şeşdara, Pirbula, Koordine Tepesi ve Tepê Tünel mıntıkalarında işgalcilere yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

HELİKOPTERLER DARBELENDİ

Aynı gün akşam saatlerinde güçlerimiz, alana giren Kobra ve Skorsky helikopterlere yönelik eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan Kobra ve Skorsky helikopterler darbelenmiştir” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verildi:

KEPÇE İMHA EDİLDİ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Temmuz günü saat 11.10’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Eriş ve Xeregol tepeleri arasında askeri yol çalışması yapan bir kepçeye yönelik eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan kepçe imha edilmiş ve 1 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

KARTAL TEPESİNE HAVA SALDIRISI

27 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Kartal Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırılarda Tekoşer ve Helmet yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GEVER’DE 12 DÜŞMAN CEZALANDIRILDI

19 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Mergezerê alanında bulunan Gezrê mıntıkasında bir operasyon başlatmıştı. Alana indirmeler yapan işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düşman birliklerini etkili bir şekilde vuran güçlerimiz burada, 1’i üsteğmen ve 1’i uzman çavuş olmak üzere toplam 12 düşman askerini cezalandırmıştır. Operasyon süresi boyunca işgalcilere karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ahmet Cizre
Adı Soyadı: İsa Eren
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Rabia – Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Temmuz 2020 / Gever

 

Kod Adı: Çekdar Zilan
Adı Soyadı: Fırat Erişen
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Ferizde – Behçet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Temmuz 2020 / Gever

 

Kod Adı: Simko Zerdeşti
Adı Soyadı: Mahir Ediş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Züleyha – Rauf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Temmuz 2020 / Gever

Ahmet, Çekdar ve Simko arkadaşlarımız da Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş ve farklı dönemlerde gerilla saflarına katılmışlardır. Aldıkları eğitimler ile pratik savaş alanlarında öğrendikleri gerillacılık ile kısa sürede savaşın en sıcak anlarında, düşmana karşı amansız bir direnişin sahipleri olmuşlardır. AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına dayattığı teslimiyet politikalarına karşı direnişin gelişmesini sağlayan arkadaşlarımız, halkımızın özgürlüğü için son mermilerine kadar düşmana karşı savaşan fedai yoldaşlarımız olmuşlardır.

Her üç arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin yarattığı direniş geleneği temelinde halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz.”