PADÊ: Irak karmaşa yaratmak yerine Türk devletini engellemeli

PADÊ, Irak’ın karmaşa yaratmasına tepki göstererek, "Türk devletinin saldırılarının önünü kapatması gerekiyor" dedi.

PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiyê ya Êzidiyan / Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi), Şengal’in Sinun kasabasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda siyasi gelişmeler, parti çalışmaları ve Irak ordusunun son dönemlerdeki hareketliliği ele alındı.
Toplantının birinci gündem maddesinde partinin çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda, ‘düşman güçlerinin Êzidî toplumuna yönelik planlarını arttırdığı, planların amacının bölge halkının iradesinin kırılmasına yönelik olduğu’ değerlendirmesi öne çıktı.
Toplantının ardından partinin Dış İlişkiler Komitesi adına Silêman Heci tarafından bir açıklama yapıldı.

'KDP ŞENGAL HALKINI TEMSİL ETMİYOR'

Açıklamada, “Irak’a sesleniyoruz, diyalogla çözüm yolları aramalı ve Şengal’i bir karmaşa ortamına çevirmemeli. Zira bu yaklaşımlar Şengal’e dönüşlerin önünü kapatıyor. Irak’ın Türk devletinin saldırılarının önünü kapatması gerekiyor. Saldırılar sivil çalışmalara ve şahsiyetlere yönelik gerçekleştiriliyor" denildi.
KDP’nin tutumuna da değinilen açıklamada, “KDP parlamenterlerinin açıklamaları Şengal’deki ortak yaşama hizmet etmiyor. Açıklamalarda bulunanlar ise Şengal halkına hizmet etmiyor ve Şengal halkını temsil etmiyor” denildi.