'Paris Katliamı aydınlatılırsa çok şey çözülür'

Katledilen 6 Kürt kadın devrimcinin anıldığı etkinlikte konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, katledilen Kürt kadınlarının mücadele ve direnişinin yollarını aydınlattığını söyledi.

Mardin’de Tevgera Jinên Azad (TJA), Fransa’nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde suikast ile katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde özyönetim direnişlerinde 4 Ocak 2016’da katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar, andı. 

HDP Mardin İl Örgütü binasında gerçekleştirilen anmaya, HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay ile birlikte çok sayıda kadın katıldı. Yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, katledilen kadınların fotoğraflarının konulduğu salonda mumlar yakıldı.

Ardından konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, katledilen Kürt kadınlarının mücadelelerinden bahsederek, faillerin ortaya çıkarılmadığı olayda Fransa’nın sorumluluğu üzerinden attığını, Türkiye’nin ise üzerini kapattığını söyledi. Paris’te kadınların özellikle hedef alındığını hatırlatan Günay, katliamla İmralı Adası’nda rehin tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yürütülen çözüm görüşmelerinin hedef alındığını dile getirdi. Günay, MİT tarafından gerçekleştirildiği herkes tarafından bilinen katliamın Türkiye tarafından aydınlatılmak istenmediğini ifade ederek, “Eğer aydınlatılırsa çok şey çözülecek” dedi. Aynı şekilde Silopi’de de Kürt kadınlarının provokasyon amacıyla hedef alındığını belirten Günay, katledilen Kürt kadınlarının mücadele ve direnişinin yollarını aydınlattığını ifade etti. 

Günay’ın konuşmasının ardından katledilen Kürt kadın siyasetçileri anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma, gerçekleştirilen müzik dinletisiyle sona erdi.