Patnos: Gerilla 2019 yılında Türk ordusuna büyük darbe vurdu

Türk ordusunun gerillayı tasfiye etmek için Botan sahasında birçok operasyon yaptığını söyleyen HPG komutanlarından Serhat Patnos, "Gerilla bu operasyonlarda kayıp vermeden Türk ordusuna büyük darbeler vurdu" dedi.

HPG Komutanlarından Serhat Jiyan Patnos, Botan sahasında başlatılan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever hamlesi çerçevesinde 2019 yılı gerilla mücadelesini değerlendirdi. 2010 yılından bu yana Botan sahasında; Gabar’dan Cudi’ye, Cudi’den Besta, Herekol ve Katolara birçok alanda gerillacılık yapan Serhat Jiyan Patnos, Botan sahasının anlam ve önemini şu şekilde değerlendirdi: "Botan Kürdistan devrimin anayurdu konumundadır. Botan gibi bir yerde gerillacılık yapmak bizler için onurdur.

Botan sahası; Agit, Azime, Nuda ve Ferhat arkadaşlar gibi nice büyük komutanı bağrında büyüttü. Böylesine büyük kahraman şehitlerimizin izinden yürümek, mücadele ettikleri Botan sahasında mücadele etmek anlamlı olduğu kadar bizlerde daha fazla mücadele etme azmi açığa çıkarmaktadır."  

‘SOYKIRIM OPERASYONLARINA GERİLLA DARBESİ’

Patnos, 2019 yılı itibariyle işgalci Türk ordusunun soykırım temelli operasyonlarını ve bu operasyonlar karşısında gerillanın tarz ve taktiğine ilişkin şöyle konuştu: "Düşman, her zaman Botan sahasını, Botan gerillasını tasfiye etmeyi hedeflemektedir. 2018 yılı için, Türkiye’nin İçişleri Bakanı, faşist- barbar şefi diyordu, "Biz 2018 yılında gerillayı Botan sahasında bitireceğiz. Tasfiye edeceğimizi tasfiye edeceğiz, kalanlar da açlıktan ve soğuk havadan tasfiye olacaklardır."

Tabi bu beklenenler olmadı, tam tersi Kürdistan gerillası en zor şartlarda büyük bir irade ile 2018 yılından büyük bir direnişle 2019 yılına geçti. 2019 yılında başarısızlıklarını anlayan AKP-MHP ittifakı, şunu itiraf etti; 'Bitirmedik ama eylemler boyutuyla etkisiz hale getirdik.' 2019 baharıyla birlikte işgalci Türk ordusu, Gabar’dan Cudi’ye, Cudi’den Besta’ya, Kela Meme ve Katolara kadar birçok isimle operasyon üstüne operasyonlar yaptılar. Özellikle Besta alanında operasyonlar hiç durmadı. Gerilla bu operasyonlarda kayıp vermeden, soykırımcı Türk ordusuna büyük darbeler vurdu."

KÜRDİSTAN GERİLLASI ZAFERE KİLİTLENEN BİR HAKİKATTİR

Türk İşgalci ordusunun 2019 yılı savaş tarzını ve Botan gerillasının moral düzeyini değerlendiren gerilla Patnos, "Örgütlülüğün, partileşmenin heyecan ve coşkusunun olduğu yerde, gerillanın morali de yüksek oluyor. Gerillanın yüksek moral ve motivasyon düzeyiyle düşmana büyük darbeler vurulmaktadır. Türkiye’nin işgalci ordusu kaldığı karakolları, kale kollar haline getirmekte, özellikle yer altı sistemini güçlendirmektedir. Bunu da gerillanın korkusundan yapmaktadırlar.

Yapmış oldukları operasyonlardan sonuç alıyorlarmış gibi medyaya yansıtmaktadırlar oysaki hiçbir zaman işgalci ordunun araziye çıkması gerillaya dezavantaj olmamaktadır, aksine gerillaya avantaj olmaktadır. Operasyonlar gerillanın hedefini vurması için beklediği büyük fırsatlardan biridir. Gerilla her zaman zafer ruhuyla İşgalci Türk ordusunun üzerine gitmekte ve büyük darbeler vurmaktadır. Besta, Gabar, Cudi eyaletlerinden tutalım, tüm Botan sahasında Türk işgalci ordusunun bahardan itibaren başlatmış oldukları operasyonlar büyük darbeler yedi.

Türk işgalci ordu, gerilladan aldığı büyük darbeler sonucunda tarz ve taktiklerini değiştirmek zorunda kaldı. Artık çoğu operasyonlarını gizli yapmaya başladılar. Bu darbeler Türkiye’nin faşist şefi ve ortaklarının gerillayı bitirdik propagandalarına en büyük cevap olmuştur. Halkı korkutmak ve sindirmek için bu kara propagandayı yapılmakta. Herkes bir kez daha Kürdistan gerillasının zafere kilitlenmiş olan hakikatini görmüş oldu" diye konuştu.

TÜRK ORDUSUNUN ÇOK GÜVENDİĞİ İSTİHBARAT BOŞA ÇIKARILDI

Yeniden yapılanma projesi çerçevesinde öncülüğünü yaptıkları gerillanın tarz ve taktiğine de değinen Patnos, "Yeniden Yapılanma Projesinin devreye girdiği her eyalet düşmana büyük darbeler vuruldu. Yeniden yapılanma projesi çerçevesinde gerillanın doğru tarz ve taktiği doğrultusunda karşımızda savaşacak hiçbir güç yoktur. Gerillanın yeniden yapılanma projesi kapsamında Türk işgalci ordusunun çok güvendiği teknik ve istihbaratı boşa çıkarılmıştır.

15 Ağustos 1984 Atılımı nasıl ki, Kürt halkı ve Kürdistan gerillası için dirilişi ifade ediyorsa, 2020 yılında 2019 yılında kazanılan tecrübeler kapsamında Botan sahası başta olmak üzere tüm gerillalar için Kürt dirilişini zaferle taçlandırma yılı olacağı inancı ve iddiasındayız. Nasıl ki, Botan’da sıkılan ilk kurşun ile düşmana büyük darbe vurulmuşsa, 2020 yılında da zafer darbelerinin Botan Sahası öncülüğünde düşmana vurulacağı iddiasındayız.

Bunun için gerilla olarak büyük mücadele içerisinde olacağız. Botan’dan Dersim ve Serhat’a, Amanoslar’dan Karadeniz’e tüm özgürlük mücadelesi veren gerillayı selamlıyorum. 2020 yılı için en büyük iddiamız; Önderliği fiziki olarak özgürleştirmek, bununla zindandaki yoldaşlarımızı ve mazlum halkımızı özgürleştirmek olacak" diyerek konuşmasını sonlandırdı.