Pencewini: Saldırı sadece PKK'ye değil, tüm Kürtlere yönelik!

Güneyli Siyasetçi Mihemed Emin Pencewini, Türk devletinin saldırılarının sadece PKK'ye yönelik olmadığını, Güney Kürdistan'ı işgal amaçlı olduğunu söyledi, tüm Kürtleri alanlara çıkmaya çağırdı.

Güney Kürdistanlı Siyasetçi Mihemed Emin Pencewini, Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik düzenlediği işgal saldırılarını ANF'ye değerlendirdi.

Türk devletinin geçmiş süreçlerde Güney Kürdistan'a yönelik birçok işgal harekâtını gerçekleştirdiğini hatırlatan Pencewini, tüm bu saldırıların boşa çıkarıldığını söyledi.
Yapılan son saldırının sadece PKK'ye yönelik olmadığını belirterek, "Saldırı Güney Kürdistan'ın yerüstü ile yeraltı zenginliğini bir bütünen işgal etmeye yöneliktir. Bu amacını gerçekleştirmek için PKK'yi sadece bahane olarak öne sürüyor" diye konuştu.

'GÜNEY KÜRDİSTAN'IN ÜÇTE BİRİ TÜRK DEVLETİNİN İŞGALİ ALTINDA'

Konuşmasının devamında Türk askerinin Güney Kürdistan'daki varlığına dikkat çeken Mihemed Emin Pencewini, "Güney Kürdistan toprağının üçte birinin Türk askeri tarafından işgal edildiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir" hatırlatmasında bulundu.

HALKA VE SİYASİ GÜÇLERE ÇAĞRI

Pencewini, hem Kürdistan'da hem de uluslararası alanda Türk devletinin işgal saldırılarına yönelik sessizliğe dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Güney Kürdistan'ın tüm siyasi güçlerine ve Kürdistan'ın yurtsever halkına çağrıda bulunuyorum; işgal saldırısına karşı çıkın. Erdoğan'ın iddia ettiğinin aksine bu saldırılar sadece PKK'ye karşı yapılmıyor. Tüm Güney Kürdistan'a karşı yapılıyor, Güney Kürdistan siyasi davasını değersizleştirmek için yapılıyor. Dolayısıyla işgale karşı çıkmak iktidar ve muhalefette yer alan tüm Güney Kürdistan güçlerinin görevidir."

Pencewini, Güney Kürdistan medyasının tavrına yönelik de şu eleştiriyi yaptı: "Güney Kürdistan'a iki haftadır ateş yağıyor; Kürt halkının mal, mülk, bağ, bahçesi yakılıyor, Türk devleti tarafından. Ancak Güney Kürdistan medyası bunu görmezden geliyor."

'TÜRK DEVLETİ İÇİN KÜRTLER ARASINDA BİR FARK YOK'

Pencewini, Kürdistan’da ve yurt dışında yaşayan Kürtlere işgale karşı alanlara çıkma çağrısında bulunarak, düşmanın gözünde Kürtler arasında bir fark olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Aşamalı bir şekilde Kürtlere düşmanlık yapılıyor. Bugün PKK’ye karşı düşmanlık yaparken, yarın KDP, YNK, Goran ve İslami güçlere karşı da düşmanlık yapar. Erdoğan’ın programında Kürt davasını bitirme var. AKP ve MHP’nin programında Kürt katliamı var. Bu yüzden de Ermeni Katliamı'nın yıl dönümünde bu saldırıyı yaptı. Bu bütün Kürtlere verilmiş ‘eğer bizim siyasetimizin çerçevesinde yer almazsanız, Ermenilere yaptığımızı size de yaparız’ mesajıydı. Bu yüzden eğer Kürt güçleri sessiz kalırsa, yarın bu saldırılar onlara karşı da yapılır."

'KDP SALDIRILARA KATILDI'

Pencewini, farklı şekil ve isimle olsa da KDP'nin askeri düzeyde bu saldırılara katıldığını söyledi.

Irak’ın ve uluslararası güçlerin rolüne ilişkin de Mihemed Emin Pencewini, şöyle konuştu:
"Bana göre Irak bu konuda bilgilendirilmiş. Bu saldırı başlamadan önce Erdoğan hepsini bilgilendirmiş. Avrupa’yı da bilgilendirdi. Saldırı günü Biden’a telefon açınca onu da bilgilendirdi. Irak yönetimi Kürdistan bölgesinin de Irak sınırları içinde olduğundan bahseder ama şu anda Irak’ın bir bölümü yakılıp yıkılmakta, işgal ediliyor. Ama Irak Başkanlığı buna karşı tavır geliştirmiyor. Yasalara göre Irak hükümeti Irak’ı hava, kara ve sınırlarını korumalı. Ama bu toprakların büyük bir bölümü şu an işgal edilmiş olmasına rağmen Irak bir şey söylemiyor. Bu da olumsuz bir tavırdır."