Pirbula'nın dört kahramanı!

Heftanîn'de şehit düşen dört kahraman Mazlum Rojhilat, Warşin Avaşin, Ferman Memyan ve Sorxwin Amed anısına…

 

Komutan Mazlum Rojhilat; tek başına bir orduydu. Yol arkadaşlarından ve komutanların fedailiğinden bahsetmek başlı başına bir destandan bahsetmektir. 

Ne desem yetersiz kalacak. O, en kısa sözle dönemin komutanıydı ve militanıydı. Modern bir gerillaydı. An'ın devrimcisiydi. Kişiliği temiz fedakar, doğal ve içtendi. Emsal bir devrimci ve militandı. Onun olduğu her yerde güven, moral, coşku, cesaret, zafer, fedakarlık ve PKK ruhu vardı. O Cenga Heftanîn'in öncü komutanlarındandı. 

O, emeğin ve fedakarlığın adıydı. Heftanîn'in her karış toprağında Mazlum yoldaşın ter damlaları var. Bektorya’dan Xantur’a Xantur’dan, Geliyê Pisaxa’ya, Geliyê Pisaxa’dan Şeşdara ve Şehit Berivan’a... O, bu toprağın her adımında emek verdi, ter döktü. Onun için bu büyük kahramanın adı altın harflerle Heftanîn’in uçurumlarına yazılacak. 

Mazlum yoldaşın sözü; "burası Cenga Heftanîn’dir". Ve o bütün gücüyle fedakarlığıyla onur cenginde, tereddütsüz ve dur durak bilmeden yerini aldı. 

O da Komutan Zelal ile birbirini tamamlayan iki ruhtular. Heval Mazlum, yol arkadaşı Ferman Memyan ile 9 Ağustos’ta ölümsüzler ordusuna katıldı. 

Uğurlar olsun zaferin komutanı, özgür kadının yoldaşı, komutan Egîd’in takipçisi. Daha çok şarkılar söylenecek senin için, şiirler örülecek ve kahramanlığın masalları senin adınla yazılacak. Ve sen milyonların yüreğinde yer aldın. 

WARŞİN AVAŞİN: YÜREĞİNİ DAVAYA ADAMIŞTI

Warşin Avaşin; o ki yüzü Avaşin kadar güzel ve temiz gülüşüyle bir kıvılcım gibi etrafını aydınlatıyordu. Özgürlüğün, aydınlık coşkusuyla olan bir kızdı. Dağlara olan sevgisi, çelikten bir aşktı. Canlı bir kişiliğe sahipti ve her zaman özgürlük arayışındaydı. Fedakar, yüreğini bu davaya vermiş bir yoldaştı. 

O güzel gülüşlerini ve o güzel yüzünü alarak kahramanlığınla ana toprağı kucakladın. Uğurlar olsun Zeryan’ların ve Mazlum’ların yol arkadaşı. Biliyorum her biriniz bir yıldız oldunuz, en parlak ülkemizin gökyüzüne yerleştiniz. Biz de o güzel ve parlak yıldızların aydınlığında özgürlük yürüyüşümüze devam edeceğiz. 

FERMAN MEMYAN: FEDAİ VE FEDAKAR BİR SAVAŞÇIYDI

Ferman Memyan; kişiliğiyle dağlar gibi heybetli, uzman ve modern gerillacılığıyla, yoldaşlığıyla huzur deryasıydı. Herkes ondaydı. Heval Ferman uzman bir havancıydı. O gerçeğin fedaisiydi. Fedai ve fedakar bir savaşçıydı. Öncü bir komutandı. Her yönüyle başarılı bir militan başarılı bir yoldaştı. 

Ferman yoldaşın şahadeti bizim için büyük ve ciddi bir kayıptı. Böyle yoldaşların yerini doldurmak bizim için çok zor. Ama onların anılarını büyük bir cevapla büyüteceğiz. Ne kadar zor olsa da uğurlar olsun heval, yerin yüreğimin cenneti olsun. Evet güzel yoldaşım, sen de ülkemin yıldızı oldun. 

SORXWİN AMED: ÖZGÜRLÜĞE YÜREĞİNİ VERDİ

Sorxwin Amed; yoldaşım Efrin’in güzel kızı. Kendini adamış bir yoldaştı. Fedai özelliklerine sahipti ve fedakardı. Botan’a gitme hayalleri vardı. Bir gün Botan’ın yolcusu olmayı bekleyen genç yoldaşımın hayalleri yarım kaldı. Sen de Ferman Memyan’ın yol arkadaşıydın ve aynı günde özgürlüğe yüreğinizi verdiniz. Cenga Heftanin’in fedai yoldaşlarına misafir oldunuz.