PJAK: PKK faşizme karşı anlamlı mücadelenin örneğidir

PJAK, PKK’nin kuruluş yıldönümü selamladı, "Gerilla direnişi Türk faşizmine karşı anlamlı bir mücadele örneği olmuştur” dedi.

Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (Kürdistan Özgür Yaşam Partisi – PJAK), PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yayımladı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın öncülüğünde PKK’nin 44 yıllık mücadele tarihini geride bıraktığına işaret eden PJAK, şunları belirtti:
“Kürt halkı PKK ve Önder Apo sayesinde katliam politikalarını yırtmış, özgürlük ve demokrasi yolunda yürümeye başlamıştır. Düşmanın katliamlarının avuçlarının içinde kalan Kürt halkı, bugün ezilen halkların özgürlük mücadelelerinin öncüsü olmuştur. PKK’nin mücadelesi bölge halklarına, kapitalist modernitenin politikalarına karşı demokratik modernite yaşamını göstermiştir."
Gelinen aşamada Ortadoğu’daki tüm halkların her alanda PKK ve Abdullah Öcalan'ın attığı adımlardan faydalandığını belirten PJAK, “Kapitalist sistemde yok olmayla yüz yüze kalan toplum ve halklar için bugün gerilla direnişi Türk faşizmine karşı anlamlı bir mücadele örneği olmuştur” dedi.
Açıklamada, "İmralı’dan Kürdistan’ın dört bir yanına halkımız, faşizme ve zulme karşı direnişinin gücünü Önder Apo’dan almaktadır. PJAK olarak PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümünün Önder Apo’ya, şehit ailelerine ve fedakâr halkımıza kutlu olmasını diliyoruz” denildi.