PKK: 14 Temmuz’un direniş bayrağı dalgalanıyor

14 Temmuz direnişinin 38’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “14 Temmuz direniş ve zafer bayrağı bugün kahraman gerilla güçlerimiz öncülüğünde direnen halkımızın ve dostlarımızın ellerinde dalgalanmaktadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi şunları belirtti:

“Hareket ve halk olarak, Diyarbakır zindanında 14 Temmuz 1982 tarihinde başlayan ve zaferle sonuçlanan Büyük Ölüm Orucu Direnişinin 38’inci yıl dönümünü yaşıyoruz. Tarihi direnişin 39’uncu zafer yılına giriyoruz. Öncelikle 38’inci yıl dönümünde Kürt tarihinin en büyük ve anlamlı özgürlük eylemi olan 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişini selamlıyoruz. Başta Önder Apo olmak üzere tüm partili yoldaşların, halkımızın ve dostlarımızın 14 Temmuz Ulusal Onur Gününü kutluyoruz.

Bu onurun ve zaferin yaratıcısı olan kahraman şehitlerimiz Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek Yoldaşları derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Hareket ve halk olarak 39’uncu direniş yılında 14 Temmuz Ruhuyla daha güçlü savaşacağımızı ve daha büyük kazanacağımızı belirtiyoruz.

14 TEMMUZ 12 EYLÜL REJİMİNİ YENİLGİYE UĞRATTI

Bilindiği gibi, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişi, Diyarbakır zindanında 12 Eylül faşist-askeri rejimine karşı Mazlum Doğan’ın Newroz Direnişinin ve Ferhat Kurtay öncülüğündeki Dörtlerin Direnişinin bir devamı olarak gelişti ve 12 Eylül rejimini yenilgiye uğratarak etkisi kesintisiz süren tarihi bir ideolojik zafer kazandı. 12 Eylül 1980 faşist-askeri darbesi tarafından temsil edilen Türk soykırım zihniyeti ve siyaseti karşısında PKK tarafından temsil edilen Kürt varlık, özgürlük ve demokrasi çizgisinin yenilmezliğini ve zafer kazanan gücünü ortaya koydu.

Tarihin en zorlu ve eşitsiz koşullarda gelişen direniş eylemi olarak Kürdistan Özgürlük Devriminin fedai çizgisini, zorlukları yenip engelleri aşarak zafer kazanmayı bilen tarzını, üslubunu ve temposunu yarattı. İnsanlık tarihinin en anlamlı zindan direnişlerinden biri olarak 12 Eylül karanlığını aydınlattı ve Kürt halkının özgürce var olma ve yaşama kararlılığını ortaya çıkarttı. Kürtlere ulusal onur, irade, cesaret ve fedakârlık kazandırdı.

38 yıldır Önder Apo öncülüğünde PKK tarafından yürütülen Kürt varlık ve özgürlük mücadelesi 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin başlattığı fedai çizgisinde gerçekleşiyor. Özgürlük Hareketimiz ve yurtsever halkımız 14 Temmuz direniş ve zafer ruhuyla savaşıyor ve kazanıyor. 38 yıldır tüm Kürdistan’da varlık ve özgürlük adına yürütülen mücadelenin ve sağlanan her türlü kazanımın altında tarihi 14 Temmuz Direnişinin imzası bulunuyor.

Kürdistan gençliği ve kadınları tarafından özümsenen bu ruh ve çizgi 15 Ağustos 1984’te tarihi Gerilla Atılımını başlatan adımı atarken, 1990’da halk serhildanlarını ortaya çıkartarak tarihin en devrimci ve özgürlükçü akımı olan Kadın Özgürlük Devrimini başlatıyor ve tüm toplumsal yaşamı yeniden yapılandırma temelinde geliştiriyor.

22 yıldır da uluslararası komplo saldırısına ve onun temsilcisi olan İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı 14 Temmuz ruhu ve çizgisiyle direniliyor. Bu ruh ve çizginin nasıl yenilmez ve kazandırıcı bir gerçeklik olduğunu son 38 yılda yaşananlar açıkça gösteriyor.

AKP-MHP FAŞİZMİNE KARŞI 14 TEMMUZ DİRENİŞ VE ZAFER RUHU İLE MÜCADELE EDİYOR VE KAZANIYORUZ

Şimdi tarihi direnişin 38’inci yıldönümünde de Kürt halkı, Özgürlük Hareketi ve demokratik dostları olarak AKP-MHP faşizmine karşı 14 Temmuz direniş ve zafer ruhuyla mücadele ediyor ve kazanıyoruz. Çok açık ki faşist-soykırımcı düşman 38 yıl öncekini aratmayacak cinstendir. Bugün AKP-MHP-Ergenekon ittifakında somutlaşan Kürt düşmanı faşist-soykırımcı rejimin, 12 Eylül 1980 faşist-askeri darbesinin bir devamı olduğu ve 12 Eylül cuntasının yaratmak istediği sistemi gerçekleştirdiği tartışma götürmezdir. Dolayısıyla 12 Eylül 1980 faşist-askeri darbesinin başlattığı faşist, sömürgeci ve soykırımcı saldırılar bugün Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğü eliyle doruğa çıkartılmıştır. Faşist Erdoğan-Bahçeli diktatörlüğünün Kürt halkına ve insanlığa dönük etmediği hakaret ve uygulamadığı zulüm, baskı ve terör kalmamıştır.

Bugün bu rejim, İmralı’da Kürt Halk Önderi üzerinde tarihin en ağır baskı ve tecridini uygulayarak, Kuzey Kürdistan’da ve Türkiye’de her gün katliam ve tutuklama yaparak, Kürdün dirisine saldırdığı gibi ölüsüne de saldırıp kutsal yerleri olan mezarlıklarını bile tahrip ederek, faşist saldırılarını Kürdistan’ın Başur, Rojava ve Rojhilat parçalarına da yayarak, Efrîn’den Xakurkê’ye kadar Rojava ve Başur topraklarını işgal edip burada bir faşist çete devleti kurmayı hedefleyerek, bu temelde Ortadoğu halklarını ve tüm insanlığı tehdit ederek, herkes için mutlaka aşılması ve kurtulunması gereken baş belası bir güç haline gelmiştir. Çok açık ki Kürt, kadın ve halk düşmanı AKP-MHP faşizmi yıkılacak ve herkes kurtulacaktır.

Tarihi 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin 38’inci yıldönümünde Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi olarak işte böyle bir insanlık düşmanı zihniyet ve siyasete karşı mücadele etmekteyiz. Özgürlük ve demokrasi mücadelemiz dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında her türlü yöntemle yürütülmekte ve topyekûn bir halk direnişi olarak sürmektedir. Dikkat edilirse, İmralı’da Önder Apo ve zindanlarda tüm devrimci tutsak yoldaşlar direnmekte, sokaklarda ve meydanlarda gençler ve kadınlar, tüm halk direnmekte, demokratik siyaset tüm gücünü antifaşist direnişe seferber etmekte, her yer ve an direniş haline getirilmektedir. Kuşkusuz en başta da Kürt düşmanı faşist-soykırımcı zihniyet ve siyasete devrimci halk savaşı stratejisi temelinde her gün kahredici ve öldürücü darbeler vuran kahraman gerilla güçlerimiz direnmektedir. 14 Temmuz direniş ve zafer bayrağı bugün kahraman gerilla güçlerimiz öncülüğünde direnen halkımızın ve dostlarımızın ellerinde dalgalanmaktadır.

ERDOĞAN-BAHÇELİ FAŞİST DİKTATÖRLÜĞÜ MUTLAKA YIKILARAK TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATILACAKTIR

Çok açık ki, tarihi 14 Temmuz Direnişinin 39’uncu yılında da direnilecektir, hem de daha büyük ve kahramanca direnilecektir. Gerilla direnecek, halk direnecek, zindanlar direnecektir. Tarihi özgürlük direnişi dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında sürecektir. Efrîn direnecek, Heftanin direnecek, Xakurkê direnecek, Serhat direnecektir; dağda, ovada ve şehirde kahraman gerilla güçlerimiz AKP-MHP faşizmini yıkıma götürecek bir direnişi ortaya çıkartacaktır. Efrîn’den Serêkaniyê’ye Rojava özgürlük güçlerinin direnişi, Heftanin’den Xakurkê’ye HPG ve YJA-Star gerillasının direnişi, Hakkari’den İstanbul’a kadar YPS savaşçılarının ve HBDH milislerinin direnişi AKP-MHP faşizminin tüm Kürdistan’ı işgal etme ve buralarda faşist çete yönetimi kurma planlarını boşa çıkartıp yerle bir edecek, Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğünü mutlaka yıkarak tarihin çöp sepetine atacaktır.

Bu temelde, başta Heftanin olmak üzere dört parça Kürdistan’da ve Türkiye’de kahramanca direnenleri selamlıyor, başarılarını kutluyor, kahraman şehitlerini saygı ve sevgiyle anıyoruz. Faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaset yıkılana kadar başarılarının devamını diliyoruz. Başurê Kürdistan gençliğinin, Kürdistan’ın en şirin ve stratejik yerlerinden biri olan Heftanin’i savunmak için başlattıkları seferberliğe katılıyor, destekliyor ve dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki tüm Kürt gençliğini, kahraman gerilla öncülüğünde süren özgürlük mücadelemizi seferberlik ruhuyla yürütmeye çağırıyoruz! Yine kadınlar ve gençler öncülüğündeki yurtsever halkımızı ve tüm devrimci-demokratik dostlarımızı birleşik devrim hareketimizi geliştirmeye, 39’uncu direniş yılında 14 Temmuz direniş ve zafer ruhuyla mücadele ederek herkesi faşist AKP-MHP belasından kurtarmaya çağırıyoruz!”