PKK, Çiçek Botan ve yoldaşlarını andı

PKK Merkez Komitesi, 4 Ekim’de Pülümür’de şehit düşen Çiçek Botan ve Dilgeş Botan ile 29 Kasım 2004'te Musul’da katledilen PKK Merkez Komite Üyesi Şilan Kobanê ve birlikte şehit düşenleri andı.

Yazılı bir açıklamada bulunan PKK Merkez Komitesi, “Hareket ve halk olarak 42’nci Parti Bayramımızı yaşadığımız bu süreçte Kürt kadınının ve Batman halkının yiğit evladı, Partimiz PKK’nin Merkez Komite üyesi, yine HPG ve YJA-Star Komuta Konseyi üyesi ve Dersim Komutanı Çiçek Botan(Hacer Kaya) Yoldaş ile değerli parti militanımız Dilgeş Botan(Mehdi Kaplan) Yoldaşın 4 Ekim günü Pülümür’de faşist TC ordusuyla girdikleri çatışmada kahramanca savaşarak şehit düştüklerini öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

PKK, “Öncelikle Şehit Çiçek ve Şehit Dilgeş Yoldaşları saygı, sevgi ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gerilla güçlerimizin acısını paylaşıyor, kahraman şehitlerimizin anısını yaşatma ve amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz” diye ekledi.

Açıklamada, “Yine 29 Kasım 2004 günü Musul’da DAİŞ’i yaratan faşist çeteler tarafından vahşice katledilen PKK Merkez Komite üyesi Şilan Kobanê Yoldaşı ve birlikte şehit düşen Fuat, Cemil, Zekeriya ve Civan yoldaşları, şehadetlerinin 15'inci yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Yaratılan özgür ve direnen Rojava gerçeğinde komuta eden öncüler olarak yaşadıklarını ifade ediyoruz” diye belirtildi.

PKK’nin açıklaması şöyle devam etti: “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı mücadele gününde, erkek egemen iktidarcı ve devletçi sisteme, bu sistemi var eden zihniyet ve siyasete karşı özgür kadın ve demokratik toplum için mücadele eden tüm kadınları selamlıyor, başarı dileklerimizi ve başarılı olacaklarına dair inancımızı belirtiyoruz.

Çok genç yaşta gerilla saflarına katılmış olan Çiçek Botan Yoldaş, ömrünün 28 yılını Kürt halkının ve kadınların özgürlük mücadelesine vermiş, gerilla saflarında her türlü görev ve sorumluluğu Apocu duyarlılık ve disiplin içinde başarıyla yürütmüş, Botan, Zagros ve Dersim’in yenilmez komutanı olmuş, Apocu özgürlük çizgisini derinden özümsemek ve uygulamak üzere sürekli ve yoğun çaba harcamış, kadın gerillacılığının ve öz savunmasının gelişmesinde öncü düzeyde ve büyük kararlılıkla rol oynamış bir özgürlük savaşçısıdır. Kadın-erkek tüm yoldaşlarının sevip saydığı, her yerde ve her zaman aranan çok değerli, yaratıcı ve iradeli bir gerilla komutanıdır. Her zaman önde yürümeyi, faşist-soykırımcı düşman karşısında büyük bir cesaretle durmayı, Önder Apo’nun başaran bir öğrencisi olmayı bilmiş örnek ve öncü bir kişiliktir.

Çiçek Yoldaş, değerli ömrünü Apocu özgürlük mücadelesine adamış, kadın özgürlük mücadelesinin ve öz savunmasının öncü militanı olmayı başarmış, yaşamını kadınların, Kürt halkının, tüm halkların ve ezilenlerin özgürlüğüne katık etmiş gerçek bir kahramandır. Her zaman Önderlik çizgisinde ve şehitlerin izinde yürümeyi bilmiş bir fedai militandır. Bu temelde Seyit Rıza’lar ve Besê’lerle başlayan ve Mazlum, Sara, Zilan, Baran ve Atakan’larla devam eden Dersim direnişçiliğinin son halkasıdır. Azime, Beritan, Şilan, Nuda, Çiçek, Rojin ve Delal kadın komuta çizgisinin başarılı bir örneğidir. Alçak gönüllülüğü, çalışkanlığı, öngörüsü, yaratıcılığı ve sarsılmaz direngen duruşuyla yoldaşlarının gönlünü fethetmiş bir PKK-PAJK militanı ve YJA-Star komutanıdır.

Çiçek Yoldaş, tıpkı Şehit Helmet gibi, 41’inci PKK yılında yürütülen tarihi direnişin cesur ve fedakâr komutanı ve sembolüdür. En zor koşullarda sarsılmaz bir özgürlük inancıyla savaşarak Önderlik, parti, halk ve tarih karşısında görevlerini başarıyla yerine getirmiştir. Bir özgürlük çığlığı ve mücadele çağrısı olarak kahraman şehitler kervanına katılmıştır. Gerisi artık bizlere, partili yoldaşlarına, özgürlük aşkıyla dolu olan kadınlara, kahraman gerilla güçlerine kalmıştır. Partimiz, gerilla güçlerimiz, kadın ve gençlik hareketlerimiz, tüm yurtsever halkımız 42’nci PKK yılını Çiçek ve Helmet Yoldaşlar şahsında kahraman şehitlerimizin intikam yılı yapacak, faşist-soykırımcı AKP-MHP iktidarını tarihin çöp sepetine atacak, Kürdistan’ı özgür ve Önder Apo’yu özgür yaşar ve çalışır kılacak tarihi bir direnişi zafer çizgisinde geliştirecektir.

Bu temelde Çiçek Botan Yoldaşı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor; tüm halkımızı, kadınları ve demokratik güçleri Çiçek Yoldaşın anısına özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha da yükseltmeye ve tüm gençleri, özellikle de genç kadınları HPG ve YJA-Star saflarına katılarak Çiçek yoldaş komutasında özgürlük için daha güçlü savaşmaya ve daha büyük kazanmaya çağırıyoruz!

Özgür yaşam iradesi ve kanunu, özgürlük için cesaret ve fedakârlık sembolü olan Çiçek Botan Yoldaşın anısı zafer andımızdır!

Çiçek Botan Yoldaş 42’nci yıl zafer direnişimizde yaşayacaktır! “