PKK Şehit Çalışmaları Komitesi, Kasım şehitlerini andı

PKK Şehit Çalışmaları Komitesi, Kasım ayı şehitlerini andı. Komite, şehitlerin tarihe damga vurduğuna dikkat çekti.

PKK Şehit Çalışmaları Komitesi, Kasım ayı şehitleri için bugün yazılı açıklama yaptı.

"Kasım ayının özgürlük mücadelemizde önemli bir yeri var" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Kürt haklının yeniden dirildiği, Kürdistan İşçi Partisi’nin kuruluş ayıdır. Bu dirilişin en temel dayanağı şehitlerimiz olmaktadır. PKK, en büyük değer olan şehitler gerçeğine dayanarak kurulmuş, gelişmiş ve bugüne kadar gelebilmiştir" denildi.

'HAKİ YOLDAŞ PARTİLEŞMENİN SEMBOLÜ'

PKK'nin şehitler partisi olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Haki yoldaşın 18 Mayıs 1977 tarihinde Antep’te şehit düşürülmesi, Kürdistan’da mücadelenin kolay olmayacağı anlamanı da taşıyordu. Önderlik Haki yoldaşın anısı üzerine partiyi kurdu. Parti, şehitler sayesinde küllerinden yeniden doğdu. Bu, Apocu bir kültürdür ve her bir onur şehidimiz Kürdistan’ın özgürlüğünü garantilemektedir. Haki yoldaş, partileşmenin birinci hamlesinin sembolü oldu. Haki yoldaştan sonra da hemen hemen her ay yüzlerce şehit verdik ve ölümsüzler kervanına katıldılar. Kasım ayında da birçok değerli arkadaşımız şehit düştü ve bu yoldaşlarımız kanlarıyla Kürdistan toprağını suladılar. Ve gün geçtikçe irade ve kararlılığımız daha da güçlendi. Düşman her ne kadar Kürdistani değerlerimize yönelmiş, türlü oyun ve komplolarla bizi kırmaya çalışmışsa da, özgürlük ve demokrasi gelişmeye devam etti. Özgürlük yürüyüşümüz daha da büyüdü.

'SEYİT RIZA'NIN SÖZÜ MİRAS OLDU'

Kürdistan tarihinin bir yanı direniş ve mücadeleyken, bir yanı da komplo ve ihanettir. Kasım 1937'de bir kez daha direniş ve komplonun nasıl iç içe geliştiğini Kürt halkı gördü. Seyit Rıza bu ayda büyük bir komployla idam edildi. Seyit Rıza’dan sözleri ve direnişçi duruşu bize miras olarak kaldı. 'Ben yalan ve hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu. Ben de karşınızda diz çökmedim. Bu da size dert olsun” sözü Seyit Rıza’nın torunlarına kadar ulaştı ve onlar şimdi direniş mevzilerinde kendilerini feda ediyorlar" denildi.

'BEDENLERİNDEKİ ATEŞ AYDINLIK YARATTI'

Komite açıklamasında şunlar belirtildi:

Kasım ayı aynı zamanda uluslararası komploya karşı Rêber Apo etrafında ateşten çember olan birçok yoldaşımızın da şehadet ayıdır. Ahmet Yıldırım (Tayhan), Remzi Akkuş (Jêhat) yoldaşlar 1998 yılında Rusya Parlamentosu önünde bedenlerini ateşe verdiler. Onların bedeninde yanan ateşin aydınlığı, köhnemiş zihniyetleri çürütmüş ve uluslararası güçlerin gerçek yüzünü ortaya koymuştur.

'TARİHE DAMGA VURDULAR'

Bu ayda şehit düşen yoldaşlarımız tarihe damgalarını vurmuşlardır. Bunlardan biri de PKK-PAJK-KONGRA GEL öncülerimizden Meysa Baki (Şilan Kobanê) yoldaşımızdır. Şilan yoldaşın kalemi ve silahı faşist ve komplocu zihniyete ağır darbeler vurmuştur. Şilan yoldaşımızla birlikte Zekeriya İbrahîm, Hikmet Tokmak (Fuat), Haci Cuma Ali (Ciwan), Cemîl Nebo (Cemîl) Musul’da bir komplo sonucu şehadete ulaşmışlardır.

Yine aynı zamanda bu ayda efsanevi komutan Reşîd Serdar yoldaşımız 18 Kasım 2012'de şehadete ulaşmıştır. Onun direniş çizgisi bugün Rojava ve Kürdistan’ın her tarafına yayılmıştır. Reşîd yoldaş Rêber Apo’nun yaşam ve mücadele felsefesine olan inancı ve kararlılığıyla Kürdistan halkının gönlünde taht kurdu. Devrimci halk savaşının öncü komutanı Reşîd ve onunla birlikte kahramanca direnin binlerce yoldaşın gerçeği, ahlaki ve politik toplumun çizgisi olmuştur. Bu çizgi kendisiyle birlikte demokratik ulusu doğurmuş ve Kürdistan toplumunun renkliliği Ortadoğu ve dünya halkları için örnek haline gelmiştir. Bugün de bu tarihsel direniş gerçeğini sürdüren savaşçılar ve Kürt halkı, hep birlikte diktatörlüğe ‘hayır’ diyor.

Bu ayda aynı zamanda Kemal Ercan (1979 Adana), Şahin Kılavuz, Cahit Dayan, Fuat Ertürk, Veysi Şimşek, Musa İlk, Veysi Hantaş Hasan Özcelik ve M. Beşir Aksoy (1982), İsa Xelîl (Sabir Cilo-22 Kasım 1998), Haydar Alparslan (Kemal Zap, 1999 Mazgîrt-Dersim), yine kadın ordulaşmamızın komutanlarından olan Fatma Üstün (Newroz), Elif İldeş (Zeynep Bindal, 24 Kasım 1999), gençlik hareketinin öncülerinden Senar Mete (Haki, 24 Kasım 2010 Kelareş) şehitler kervanına katılmışlardır."

'ŞEHİTLERİN ÇİZGİSİNDE ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYORUZ'

Açıklamada, "En büyük değerlerimiz olan şehitler gerçeğimizle, insanlığın saygı ve minnet duyduğu değerleri artmıştır" denilerek, şunlar ifade edildi: "İnsanlık kahraman şehitlerimizin çizgisinde özgürlüğe doğru yürüyor. Bu ayda büyük bedeller ödendi. Hala da yoldaşlarımız kahramanca şehit düşmektedirler. Çok zorlu koşullarda özgürlük mücadelesi yürütülüyor. Seyit Rıza’nın hayallerini gerçekleştirmeye söz vermiş Haki Karer yoldaştan binlerce özgürlük şehidine kadar, bugün hepsi hakikatin kendisi haline gelmişlerdir. Bize düşen de onların hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi yükseltmek olmalıdır."

PKK Şehit Çalışmaları Komitesi, açıklamasının sonunda da PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlarken, "Partimiz PKK’nin kuruluş yıl dönümünü ölümsüzleşen yoldaşlarımıza, Rêber Apo ve Kürt halkına kutluyoruz. Kasım ayı vesilesiyle biz özgürlük mücadelesi uğruna canını feda eden tüm yoldaşlarımızı bir kez daha anıyor, Kürdistan’ı özgürleştirme sözümüzü yeniliyoruz."