PKK: Gerillamız işgal saldırılarına karşı mutlaka kazanacaktır

Mayıs ayı şehitlerini anan PKK Yürütme Komitesi, "Gerillamız ve halkımız şehitler ayında kahraman şehitlerimizin ruhuyla, bilinciyle ve iradesiyle donanarak faşizmi yıkan, tecridi kıran ve işgali söken bir direnişi geliştirip mutlaka kazanacaktır" dedi.

PKK Yürütme Komitesi Mayıs ayı şehitlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

2 Mayıs 1983 yılında şehit düşen Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin şahsında tüm Mayıs ayı şehitlerini anan PKK açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak yeni bir Mayıs ayına girdik. Bilindiği gibi, Mayıs Kürdistan Şehitler ayı oluyor. 2021 yılında 45. şehitler ayını yaşıyoruz. Mayıs ayını şehitler ayı yapan Büyük Devrimci Haki Karer yoldaşı şehadetinin 44. yıldönümünde derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Kürt halkına ve özgür insanlığa Devrimci Şehitler Ordusunu kazandıran Önder Apo’yu ve tarihi İmralı direnişini saygıyla selamlıyoruz.

Bir şehitler ordusu yaratmış olan yurtsever halkımızı ve devrimci-demokratik dostlarımızı kutluyor, tüm şehit ailelerimizi ve şehit yakınlarımızı selamlıyoruz. Başta partili yoldaşlar olmak üzere tüm yurtsever halkımızı, kadınları ve gençleri, devrimci ve demokratik dostlarımızı Mayıs ayı boyunca kahraman şehitlerimizi anmaya, daha doğru anlamaya, Önderlik çizgisinde ve şehitlerimizin izinde özgürlük için daha güçlü savaşmaya ve daha büyük kazanmaya çağırıyoruz!

Bugün 2 Mayıs, Partimiz PKK’nin kurucularından olan, ilk Merkez Komite üyesi ve Hilvan-Siverek Direnişlerinin ölümsüz komutanı Mehmet Karasungur yoldaşla, Partimizin değerli militanı İbrahim Bilgin yoldaşın Kandil’de şehit düşüşünün 38. yıldönümü. Mayıs ayının Şehitler ayı olmasında büyük katkıları olan Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin yoldaşları 38. şehadet yıldönümlerinde derin saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. 38 yıldır büyük komutan Mehmet Karasungur yoldaşın komutası altında kahramanca savaştık, bugün de başta Metina, Zap, Avaşin, Haftanin ve Xakurkê olmak üzere Kürdistan’ın her tarafında özgürlük savaşı yürütmeye devam ediyoruz. Şehadetinin 38. yıldönümünde ölümsüz komutanımız Mehmet Karasungur yoldaşa, taşıdığı özgürlük bayrağının ve silahının yere düşürülmediğini ve gerillanın emin ellerinde daha güçlü taşındığını müjdeliyoruz.

Yine 2 Mayıs günü, Amed’in ölümsüz komutanları Azad Siser ve Çektar Amed yoldaşların şehadetinin beşinci yıldönümü oluyor. Bu vesileyle demokratik özyönetim direnişlerinin örgütleyici komutanları Azad ve Çektar yoldaşları da büyük özlem, saygı ve sevgiyle anıyor, ölümsüz anılarının halkımızın ve gerillamızın devrimci halk savaşında yaşadığını belirtiyoruz.

DENİZLERİN MÜCADELESİNİ BİRLİKTE BÜYÜTMELİYİZ

Mayıs ayını Şehitler ayı yapan tüm 1 Mayıs şehitlerini, 1 Mayıs 1977 Taksim şehitlerini, 1 Mayıs 1982 Beyrut şehidimiz Abdulkadir Çubukçu yoldaşı, 1 Mayıs 1985 Garzan şehidimiz Ramazan Kaplan ve grubunu, 1 Mayıs 1988 Mardin şehidimiz PKK Merkez Komite üyesi M. Emin Aslan yoldaşı ve şahıslarında tüm Mayıs ayı şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

6 Mayıs, Türkiye halklarının ve demokratik devriminin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 49. yıldönümü oluyor.

Bu büyük kahramanlar yarım asırlık Türkiye ve Kürdistan devrimlerine öncülük ediyor, yol gösteriyorlar. Şehadetlerinin 49. yıldönümünde yiğit devrimciler Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i de saygı ve sevgiyle anıyor; Türkiye’nin tüm devrimci ve demokratik güçlerini bu büyük devrimcilerin izinde antifaşist demokratik devrim mücadelesini birlikte daha da büyütmeye, birleşik devrim hareketimizi geliştirmeye ve zafere taşımaya çağırıyoruz!

Şehitler ayına giriş dolayısıyla 9 Mayıs 2010 tarihinde İran’da idam edilen büyük devrimci ve yurtseverler Şîrîn Elemhulî ve dört arkadaşını da şehadetlerinin 11. yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Yine 11 Mayıs 1992’de Tatvan’da şehit düşen kadın özgürlük mücadelesi öncülerinden, sanatçı ve gerillacı, Garzan’ın ölümsüz komutanı Hozan Mizgin (Gurbet Aydın) yoldaşı da şehadetinin 29. yıldönümünde derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Taşıdığı özgürlük bayrağının tüm Kürt kadınlarının elinde daha da yükseltildiğini ve dünyanın dört bir yanına yayıldığını müjdelemekten onur duyuyoruz.

GERİLLA ÖNDERLİK ÇİZGİSİNDE SAVAŞIYOR

Çok açık ki, 45’inci Şehitler Ayını Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen ‘Özgürlük Zamanı’ hamlesiyle karşılıyoruz. Kahraman gerillamızın Metina, Zap ve Avaşin’de faşist-soykırımcı düşmana her gün kahredici darbeler vurduğu bir hamlesel direniş içinde yaşıyoruz. Gerilla ve halk olarak Önderlik çizgisinde ve kahraman şehitlerimizin izinde savaşıyoruz. Yine kahraman gerillamıza ve halkımıza Şehitler Ordumuz komuta ediyor. Yine ölümsüz komutanlarımız Karasungur ve Mizgin komutası altında savaşıyoruz. Önderlik çizgisinden ve kahraman şehitlerimizin izinden sapmamış olmakla gurur duyuyoruz.

Açıkça görülüyor ki, 44 yıldır bu çizgi Hareket ve halk olarak bizi yenilmez kılmış ve büyük gelişmeler sağlamamıza yol açmıştır. 45. yılda da yürüyüşümüzün bu temelde olacağı ve daha büyük zaferlerin kazanılacağı tartışmasızdır. Faşist-soykırımcı düşman ne yaparsa yapsın gerilla öncülüğündeki yurtsever halkımızın ve demokratik dostlarımızın devrimci direnişi karşısında yenilmekten ve tarihin çöp sepetine atılmaktan kurtulamayacaktır. Zap ve Zagros’tan başlayarak faşist-soykırımcı işgal tüm Kürdistan’dan sökülüp atılacaktır. Zap-Zagros savaşı tüm savaşların esası konumundadır. Belli ki kilit burada çözülecek, işgal burada kırılacak ve kalıcı özgürlük burada başlayacaktır.

Fedaileşen Kürdistan gençliği tüm cephelerde direniş saflarına akın ederek, dağda olduğu kadar ovada ve şehirde de faşist-soykırımcı düşmana öldürücü darbeler vurmak için seferber olarak; yiğit Kürt kadını tüm cephelerde antifaşist direnişe öncülük ederek bu esaslı savaşı kazanmayı bilecektir. Gerillamız ve halkımız Şehitler ayında kahraman şehitlerimizin ruhuyla, bilinciyle ve iradesiyle donanarak faşizmi yıkan, tecridi kıran ve işgali söken bir direnişi geliştirip mutlaka kazanacaktır.

Hareket ve halk olarak bu ayda kahraman şehitlerimize daha yakın olacağız, onları daha güçlü anlayacağız ve daha doğru ve başarılı uygulayacağız. Bunun için her türlü etkinlik ve mücadele içinde olacağız. Şehitlerimizden öğreneceğiz, şehitlerimiz gibi yaşayacağız ve şehitlerimiz gibi savaşıp mutlaka kazanacağız. Bu temelde ilk büyük şehidimiz Haki Karer yoldaştan Sinan Dersim yoldaşa kadar, Metina ve Zagros direniş şehitlerine kadar tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor; özlemleri olan özgür Kürdistan’ı ve özgür yaşamı Önder Apo öncülüğünde mutlaka yaratacağımızı belirtiyoruz!"