PKK ve PAJK'lı tutsaklar: Halkımızı işgal saldırılarına karşı güçlü eylemlere çağırıyoruz

PKK ve PAJK'lı tutsaklar, PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü selamlayarak, "Halkımızı, Medya Savunma Alanları ve Rojava işgaline karşı bulundukları her yerde örgütlü, güçlü eylemlere katılmaya çağırıyoruz" dedi.

PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya, PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.
Tutsakların açıklaması şöyle:
 "Yarım asıra varan bir mücadele gerçekliğiyle Halkımız başta olmak üzere Dünya halklarının özgürlük yürüyüşüne umut ışığı olmuş Özgürlük Hareketimiz olan PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü başta halkların Önderliği olan Önder APO’ya, kahraman şehitlerimize, fedai gerilla ordusuna, yurtsever halkımıza ve özgürlük için direnen tüm insanlığa kutluyor, Önderlik ve PKK gerçeği ile yüce değerler inşa eden kahraman Kürdistan şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, anılarını gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.
'ÖNDER APO KÖLELİĞE KARŞI SAVAŞ VERDİ'
Yaşamı ve varlığı parçalanarak ölüme tabi tutulmuş Kürt halk gerçekliğinde PKK, yaşamı ve varlığını özgür temelde yeniden kazanmanın mücadelesi olmuştur. Önder APO, gerek Önderliksel gelişmenin gerekse de PKK’de olması gereken yaşam tarzını daha çocuk yaşlarda oluşturmuştur. Gerek kendi dar ailesi içerisinde gerekse de köy ortamında karşılaşmış olduğu çelişki ve çatışmalı durumlar, halkımızın mevcut durumunun prototipini göstermiştir. Önder APO bu yaşanmaması gereken köle durumunu çözümleyerek yaşanan çelişki ve çatışmaların aşılması için aile ve bulunduğu çevre ortamında savaşıma girmiştir. Oyun arkadaşı olan Elif’in küçük yaşlarda evlendirilmesi, Önder APO’da kadının içerisine düşürülmüş olduğu durumun çözümlenmesini, kadının da irade sahibi olması, özüne sahip olması gerektiğinin mücadelesini yaratmış ve bu savaşımın temelleri üzerinden kadın ordulaşmasını ve örgütlenmesini açığa çıkarmıştır. Önder APO, Hasan Bindal (Ş.Hamza) arkadaşın ailesi ile kendi ailesinin arasındaki çelişki ve çatışma ortamına girmeyerek, yöntem ve tarz olarak ailelerin tam tersine Hasan arkadaşla, arkadaşlık ilişkilerini oluşturmuş ve geleneksel toplum ölçülerini kabul etmemiştir. Hasan arkadaşla kurulan ilişkinin özü, Kürdün kendi içinde kendini vurup zayıflatması değil tam aksine Kürdün birleşmesi ve bütün olmasıdır. PKK gerçeği de bu Önderliksel hakikatle şekillenerek mücadele yol, yöntem ve tarzını bu doğrultuda oluşturmuş, sadece halkımız içerisinde değil halkların da kendi içlerinde bir ve bütün olarak kendi öz değerleriyle yaşamaları için bir özgürlük kapısı olmuştur. Önder APO’nun anlayış, düşünüş ve kavrayışının bedeni olan Demokratik Ekolojik Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigması, PKK gerçekliğinde büyük bir mücadele yayılımını getirerek halklara doğru yol ve mücadelenin anahtarını vermiştir.
'YOK OLMAK ÜZERE OLANDAN BÜYÜKLÜK YARATMA...'
Önderliksel Hareket olan PKK, toplumsal düşüşün temel kaynağı olan ataerkil zihniyete karşı Demokratik Ekolojik Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigması ile insanın ve toplumun öz değerleriyle yeniden yaşamsallaşma felsefesinin mücadelesini açığa çıkarmıştır. Ataerkil sistemin zihinsel yapısının ürünü olan; boyun eğmiş, köleleşmiş, varlık nedenlerini yitirmiş insan-toplum gerçekliğinin sorgulanmasını, çözümlenmesini ve yerine öz değerleriyle buluşmuş, özgür varlık gerekçesi için ayağa kalkmış bir insan-toplum gerçeğini dirilten Önder APO, her bir anı bin bir zorluk ve emekle örülmüş, şehitler gerçeği ile yürüyen PKK hakikatini inşa etmiştir. Önder APO, şehitlere bağlılığın gereği olarak, PKK gerçeğini yaratmıştır. Türkiyeli devrimci-sosyalist bir genç olan Haki KARER yoldaşın komplo ile şehit düşürülmesinin ardından Önder APO, Partileşme kararını almıştır. Şehadete verilecek cevabın geri çekilme, güçten düşme olmaması gerçeği alınan Partileşme kararında kendini daha da hissettirmektedir. Önder APO, ‘Felsefemizin bir özelliği, neredeyse yok olmak üzere olandan büyüklük yaratma felsefesidir. Gerçekliğimize göre bu kaçınılmazdır. Bunun dayanağı nedir? İnsan olma iddiasından vazgeçmeme, hatta buna rağmen en ilerisini tercih etme, bu düşürülmüş insandan en yüce bir insana çıkış yapmadır’ diyerek olması gereken hakikatin mücadele felsefesini ortaya koymaktadır. PKK gerçeğinde kendini gösteren temel felsefe de bu özgürleştirici mücadele azmi ve kararlılığı olmaktadır. Kürt ve Kürdistan gerçeği başta olmak üzere, gün geçtikçe Demokratik Modernite Paradigmasının özgürlüğe temel bakış yolunun olduğu gerçeği, kanıtlanmış bir hakikat olarak yerel, bölgesel ve küresel ölçekte kabul görmekte, dünya halklarının özgürlük davasında umut ışığı olmaktadır.

'TÜRK ORDUSU DESTANSI GERİLLA DİRENİŞİ KARŞISINDA EZİLİYOR'

Kürt ve Kürdistan özgülünde yaşanan bu özgürlük gerçeğini kendisinin ölümü olarak gören AKP-MHP faşist soykırımcı zihniyeti Kürdistan ve Türkiye’de kültürel soykırım, askeri işgal, toplumu ekonomi ile teslim alma, ekolojik kırım, kadın katliamları ile halkımıza ve halklara dönük topyekûn bir savaş başlatmış ve yürütmektedir. Destansı gerilla direnişi altında ezilen ordusunun başarısızlığını görerek en son gerillaya yoğunca kimyasal ve taktik nükleer silah ve bombalar kullanmaya başladı. Apocu fedai ruhla savaşan fedai gerilla gücü karşısında çaresiz kalan AKP-MHP faşist-soykırımcı faşist çete yapılanmasının kimyasal ve taktik nükleer silah ve bombalar kullanmasına karşın küresel ve bölgesel çerçevede yaşanan sessizlikten anlaşılacağı üzere AKP-MHP faşist çete yapılanması kadar suçlular ve tarihsel gerçeklik içerisinde bu temelde yerlerini alacaklardır. Bu gerçeklikler ışığında yüce gerilla direnişinin de sadece ve sadece Devrimci Halk Savaşı temelinde başarı ve zafer kazanacağı bilinciyle halkımız başta olmak üzere demokratik, sosyalist ve insanım diyen herkesin kıblegahının merkezine Önder APO’nun İmralı’da sergilediği amansız direniş ve gerilla mücadelesi koyması ve bu temelde mücadeleye yönelmesi gerekmektedir. Halkımız özgür yaşamaya evet diyerek tarihte onurlu yerlerini almıştır. Bugün de Halkımız faşist-soykırımcı AKP-MHP çete yapılanması ve Halkımızı inkar-imha eden tüm zihniyet sahiplerine karşı eskiden sergilediği gibi yine savaşıyor, mücadele ediyor. Üzerine beton dökülerek ‘Hayali Kürdistan Burada Yatmaktadır’ zihniyet sahiplerine karşı, Halkımız özgür yaşamaya ahd içmiştir ve bu ahdını da özgür Kürdistan ile pekiştirecektir.  
AKP-MHP faşist çete yapılanması en son yine kapsamlı şekilde Medya Savunma Alanları’nı ve Rojava’yı ağır bombalamıştır. Halklar nezdinde kendilerine dönük ciddi bir tepkiselliğin gelişmemesi için ABD ve Rusya başta olmak üzere birçok kesim kandırmacı açıklamalarla sözde T.C faşistliğinin bombalanmasına karşı açıklamalarda bulunuyorlar. Oysa Efrîn’den, Gire Spi’den, Başur’un işgalinden de biliyoruz ki, bu bombalama ve işgal saldırıların altında küresel hegemon güçler sorumludur. Halkımız bu durumun bilincinde olduğu için daha ilk günden Rojava halkımız mahalle mahalle, köy köy, şehir şehir işgal saldırısına karşı tarihi bir destansı bir direniş içerisinde olacağını göstermiştir.

PKK’nin 14 Temmuz ruhu, ‘Teslimiyet İhanete Direniş Zafere Götürür’ şiarı bugünün eylemsel ve örgütsel hakikati olan Ruken ve Sara yoldaşlarının özgürlük çizgisi, direniş mücadelesi başta Zap, Avaşin, Metina, Xakurke olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasında Önderlik gerçeği PKK hakikati başarının zaferin ve kazanmanın adı olmuştur. 45. yılına girecek olan PKK, kapitalist olmayan toplumun kök partisi olma rolünü hem tarihsel hem toplumsal olarak anda tüm devrimci görev ve sorumluluklarını yerine getirerek gerçekleştirmiş oluyor. PKK; Önderlik gerçeğinde Tarım ve Köy Toplumu partisidir, Özgür Kadın partisidir, direnen ve mücadele eden Gençlik partisidir, emekçinin sömürüye karşı mücadelesinin adıdır, sömürge ve yoksulluğa karşı alanlara çıkan işçilerin partisidir, emeği ile değer yaratanların sesidir, aynı zamanda farklı kimlik ve kültürlerin çok dilliliğini esas alan Demokratik Modernite kuramında Demokratik Ulusun ve Demokratik Özerkliğin inşa, savunma, koruma, anlamlı özgür yaşamını gerçekleştirme partisidir. Önderlik gerçekliğinde PKK hakikati, faşizm ve soykırıma politikalarına karşı özgür birey ve demokratik toplumda yaşamın iyi güzel doğru ve özgürce inşa etmenin Partisidir.

'İŞGALE KARŞI HER YERDE GÜÇLÜ EYLEMLER DÜZENLEYELİM'

PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak; zindanlarda bulunan yoldaşlarımızın ailelerini, tüm demokratik ve sosyalist çevreleri, halkımızı, Medya Savunma Alanları ve Rojava işgaline karşı bulundukları her yerde örgütlü, güçlü eylemlere katılmaya çağırıyoruz, gün onur ve özgürlük günüdür. Bu özgür alanlarda direnen tarihte eşi benzeri görülmeyen kahramanlıklar yaratan gerillalara aynı zamanda Rojava savunma güçleri ve Rojava halkımıza karşı da tarihsel olduğu kadar insani, ahlaki görev ve sorumluluğumuzdur. Topyekûn saldırılara karşı topyekûn mücadeleyi büyütmeli ve yükseltmeliyiz, başarı ve zaferin yolunun buradan geçtiğinin bilincinde olarak, Partimizin 44. kuruluş yıl dönümünü tekrardan tüm direnen insanlığa kutluyor, 45. yılında PKK mücadelesinin Önder APO’nun eşsiz direnişi, gerillanın yüksek irade ve kararlılığıyla, halkımızın yüzyıllarca yaşadığı ölüm çemberine inat özgür yaşamı yaşamada ahd içmesi ile zaferi taçlandıracağına olan inancımızı koruyor, Devrimci Halk Savaşı stratejisi temelinde direnen herkese üstün başarılar diliyoruz."