Polis, HPG gerillası Tabak’ın mezarını açtı

Bitlis’te 3 yıl önce şehit olan HPG gerillası Emrullah Tabak’ın cenazesinin bulunduğu mezarlık, “DNA yetmezliği” gerekçesiyle polisler tarafından açıldı.

Bitlis kırsalında 21 Mart 2017’de çıkan bir çatışmada şehit olan HPG gerillası Emrullah Tabak'ın cenazesi, ailenin verdiği DNA örneğinin uyuşması üzerine kent merkezine bağlı Değirmenaltı (Por) köyünde toprağa verilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM Şube polisleri, dün köye gelerek “DNA yetmezliği” gerekçesiyle cenazenin bulunduğu mezarlığı açtı. Bir doktor eşliğinde kazı yapan polisler, kemik ve diş örnekleri aldıktan sonra köyden ayrıldı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Tabak’ın yakınları, önceki gün kendilerini telefonla arayan polislerin, mezarlığın kazılacağını aktardıklarını belirtti. Tabak’ın yakınları, polislerin DNA örneği için aile fertlerinden bir kişiyi de hastaneye çağırdığını ve Tabak’ın resmi kayıtlarda sağ görüldüğünü belirttiğini kaydetti.

Yakınları, “Cenazemiz daha önce DNA sonucuyla verilmişti. Amaçları bizleri diri diri öldürmek, zulüm etmek” sözleriyle duruma tepki gösterdi.