Polis silahında iz bıraktırmak istedi

Mardin’de polisler tarafından dövülen Hamza Yıldırım’ın eline silah sürülerek, parmak izinin alındığı söylenip ajanlık dayatıldı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde 6 polis tarafından darp edilip tehdit edilen Hamza Yıldırım isimli genç, “Polis saatlerce darp ettikten sonra ellerindeki silahı zorla ellerime sürttüler ve, ‘parmak izin artık geçti silaha, dediklerimizi yapmazsan senin de sonun diğerleri gibi olur’ dedi ve ailemi yok etmekle tehdit etti” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binasından iki hafta önce çıkan HDP’nin Gençlik Örgütü üyesi Hamza Yıldırım’ın önü birkaç polis tarafından kesildi. Kimlik kontrolü yapılıp sorular sorulan Yıldırım’a, “Burada ne arıyorsun. Senin evin Derik’te değil mi? Buraya ne için geliyorsun? HDP’nin gençlikteki terör çalışmalarını yapıyorsunuz’ şeklinde sorular yöneltildi. Bunun üzerine Yıldırım, “Ben meşru bir partinin meşru bir kolunda siyasi çalışma yürütüyorum. Bana bu şekilde sorular sormazsınız” diyerek kendini savundu.

AİLESİNİ YOK ETMEKLE TEHDİT

Eski Mardin’e doğru gidip arkadaşı ile buluşan Yıldırım, “Takip edildiğimi fark ettim ama çok üzerinde durmadım. Arkadaşım ile buluştuk, yakınlarda olan evine gidecekken arkamızdaki iki polise, iki polis daha eklendi. Önümüzü de iki ayrı polis kesti. Darp bu şekilde başladı. Önce çok soru sormadan hakaret ederek dövmeye başladılar. Sonra aşağıda sordukları soruları sordular tekrar. Ben aynı cevapları verince de şiddet devam etti. Ajanlık teklif ettiler, kabul etmeyince ailemi yok etmekle tehdit ettiler” dedi.

Yapılan tüm tehditlere rağmen duruşundan ödün vermeyen Yıldırım’a polis ‘Sonunun diğerleri gibi olmasını istemiyorsan dediğimizi yapacaksın. Gördün Diyarbakır’da arkadaşına ne yaptık. Aynısını sana da mı yapalım yani?’ dedi. Karşılık vermediğini söyleyen Yıldırım, “Ben onlara cevap vermeyince daha da sinirlendiler ve başıma silah dayadılar. Yüzüm duvara dönüktü. Sonra bir silah da sırtımda hissettim. Ben ne olduğunu anlamadan silahı ellerime sürdüler ve ‘Artık silahta parmak izlerin var dediklerimizi yapmazsan seni burada vururuz, silahı da eline verir, ‘bizimle çatıştı biz de vurmak zorunda kaldık’ deriz. Gel söz dinle…” şeklinde konuştu.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIM

Suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım, “Yaptığınız suç, eğer gözaltına alınıyorsam avukatım gelmeden konuşmayacağım” dedi. Daha sonra polislerin kendisini Mardin Kalesine doğru götürdüklerini söyleyen Yıldırım, şunları ifade etti: “Orada telsiz ile konuşuyorlardı sürekli. Çok kendimde değildim ama benim için sanırım oraya bırakılmam söylendi. Avukatım ile suç duyusunda bulunduk. Bizleri bu şekilde elleri altına alabileceklerini ya da korkutacaklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar. Biz çalışmalarımızdan da örgütlülüğümüzden de geri adım atmıyoruz.”