'Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye de gelmez'

Roboskî İçin Adalet Girişimi, "Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir" dedi, katliamcıların ödüllendirildiğine dikkat çekti.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî Katliamı’nın 107’nci ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Girişim adına konuşan Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 3 bin 258 gün geçmesine rağmen hala adaletin sağlanmadığını belirterek, “İç hukuk yolu her seferinde tıkanmış ve cezasızlıkla sonuçlanmıştır” dedi.

'KATLİAMCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Gündüzalp, Roboskî için yapılan tüm hukuki mücadelenin hiçbir fail ceza almadan sonuçlandığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Anayasa Mahkemesi de dahil olmak üzere iç hukuk yollarını tüketen ailelerin hukuk mücadelesi, AİHM kararıyla da büyük bir trajediye ve hukuk eziyetine dönüşmüştür. Türkiye’de yaşanan katliamların cezasızlıkla ödüllendirilmesi gibi bir garabet geleneği bulunmaktadır. Ancak gerçeklerin açığa çıkma gibi bir huyu vardır. Masum insanların katledilme gerçeği, olayların üstünün kapatılması ve cezasızlık ile sonuçlandırılması bu hakikati değiştirmeyecektir."

“Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir” diyen Gündüzalp, şöyle konuştu:
"İnsan olarak ne yapabilirim?’ sorusunu soran herkese her ayın 28'inci günü sesleneceğiz, hatırlatacağız ‘gelin sesimizi birlikte yükseltelim’ diyeceğiz. Roboskî, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda ‘Barış ve Adalet’in yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir.”