Rüstem Cudi için Derîk'te anma

Şehit Rüstem Cudi (Rüstem Osman), Derîk'in Berkevir köyündeki yapılan bir törenle anıldı.

Şehit Aileleri Meclisi, Dêrik'in Berkevir köyündeki Rüstem Cudi Şehitleri Şehitliği’nde, başta Rüstem Cudi (Rüstem Osman) olmak üzere şehitleri anmak için bir tören düzenledi.

Törene PYD Eş Başkanı Enwer Muslim, PYD Genel Meclis Üyesi Abdulkerim Saroxan, Fırat Bölgesel Savunma Konseyi Eşbaşkanı Îsmet Şêx Hesen, siyasi parti temsilcileri ve Dirbêsiyê halkı katıldı.

Törende konuşan Enwer Muslim, “Rüstem Cudi'nin şehit olmasının üzerinden dokuz yıl geçti. Şehit olduğu doğru ama aramızda yaşıyor" dedi.

Muslim, 19 Temmuz Devrimi'nin ardından Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri arasında demokratik ulus projesinin hayata geçirilmesinin ardından ve Özerk Yönetim'in ilanının ardından AKP’nin bölgeye saldırdığını ve halkı hedef aldığını söyledi.

Bölgedeki kazanımlara değinen Muslim, Şehit Rüstem Cudi şahsında bütün özgürlük şehitlerini anarak, demokratik ve özgür bir toplumun gerçekleşmesine kadar şehitlerin takipçisi olma sözü verdi.

Ardından törende söz alan Rüstem Cudi’nin kardeşi Xelîl Osman, “Şehitlerin huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Şehit Rüstem Cudi, halkının özgürlüğü için ve onurlu bir yaşam için canını feda etti” diye konuştu.

Anma töreni sloganlar eşliğinde sona erdi.