Sanatçı Şerîf: İşgal ve saldırılara karşı Kürt halkı birlik olmalı

Kêste köyünden olan sanatçı Hesen Şerîf, Kêste'deki direniş üzerine 'Zinarê Serbilind' isimli bir parça çıkardı. Türk devletinin işgal saldırılarına değinen Hesen Şerîf, işgale karşı Kürtlerin birlik olması gerektiğini söyledi.

Sanatçı Hesen Şerîf, Metina bölgesine bağlı Kêste'de yaşanan direniş için 'Zinarê Serbilind' isimli bir parça çıkardı. Hesen Şerîf, 'Zinarê Serbilind' parçası ve Başurê Kürdistan'a yönelik başlatılan işgal saldırılarına ilişkin konuştu.

Türk devletinin aralıksız bombaladığı Kêske köyünden olduğunu söyleyen Şerîf, "Her zaman sanatımla halkımın sesi olmak istedim. Doğduğum köy olan Kêste köyünde yaşanan direnişe dikkat çekmek için bu şarkıyı yaptım. Bu da işgale karşı tepkinin farklı bir yolu. Kürdistan'ın her parçası Türk devletinin hedefi haline gelmiş durumda. İşgale karşı ulusal birliğe ihtiyaç var. Kürtler olarak birbirimizi kırmamalıyız ve birbirimize saygı duymalıyız.

Ortadoğu'da ve dünyada Kürt halkı önemli bir aktör haline geldi. Kürtler bunu mücadele ve direnişle elde ettiler. Kürt halı barışsever bir halktır. Ortadoğu'da peşmerge, savaşçılar ve gerilla insanlığı savundu. Bu çok önemli ve anlamlı bir şey. Bu yüzden Kürt liderleri ve Kürt partileri birbirlerinin çalışmalarına ve mücadelesine saygı duymalı" diye konuştu.

KÜRDİSTAN TOPRAKLARINI BOMBALAYAN TÜM GÜÇLER İŞGALCİDİR

Kürdistan köylerinin bir çok kez boşaltıldığını hatırlatan Şerîf, devamla şunları belirtti: "Şarkımla dikkat çektiğim köy 1976-1977 yıllarında diktatör Saddam Hüseyin tarafından boşaltıldı ve yakıldı. Köyümün bombalandığını görünce 1976 yılı aklıma geldi. Yine Enfal ve Behdinan, Germiyan, Qelediz, Barzan, Dersim, Zilan ile Efrîn katliamları aklıma geldi. Bir insanın sanatçı ya da yazar olmasına gerek yok vicdanlı ise bu bombardımana ve işgale karşı çıkar. İşgale karşı olan öfkemi bu şarkıyı yaparak göstermek istedim. Şarkını sözünü ve müziğini ben yaptım. Bu şarkı işgale karşı bir mesajdır. Topraklarımı bombalayan kim olursa olsun işgalcidir.

Hangi ülke topraklarıma girerse her zaman ona karşı çıkacağım ve sanatımla işgalcilere karşı tepkimi dile getirmeye devam edeceğim. Tek isteğim Kürt halkının birliği ve kardeşliğidir. Fikir ve düşüncelerimiz farklı olabilir ama ne olursa olsun işgalcilere karşı birlik olmalıyız. Kürdistan işgalcileri ne kadar birbirlerine karşı da olsalar da söz konusu Kürt ve Kürdistan olduğunda hepsi birlik oluyor. Bu yüzden bir sanatçı ve eski peşmerge olarak tüm Kürt liderlerine, parti ve kurumlarına çağrıda bulunuyorum, yüreğimiz yanıyor, umutlarımız ve hislerimiz bir. Birliğimizi kurmak zorundayız ve saldırılara karşı tek yürek olmalıyız."

NEREDE BİR KÜRT KAZANIMI VARSA TÜRKİYE ORAYA SALDIRIYOR

Başur sınırından Rojhilat sınırına kadar Kürdistan topraklarının bombardıman ve işgal altında olduğunu vurgulayan Şerîf, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu baharda maalesef topraklarımız bombardıman altında. Dünyanın neresinde Kürt kazanımı varsa Türk devleti oraya saldırıyor ve Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyor. Bu Türk devletinin bir gerçeği. Bu yüzden ulusal bir çizgide hareket etmeliyiz ve Kürt halkı biran önce birliğini inşa etmeli.

Kürt partileri ve kurumları birbirlerini anlamalı ve aralarındaki sorunları çözmelidir. Kürtler ne yaptıklarını bilmeli ve birbirlerine saygı duymalı. Bu çağrım tüm Kürtleredir. Özgürlük için canını feda eden Kürt gençlerine selamlarımı iletiyorum. Kürt gençler direnişleri ile tarih yazıyor."