Savaş çıkarma girişimlerine karşı inisiyatif oluşturuldu

Kürdistan Parlamenterler Birliği, Türk devletinin KDP aracılığıyla Kürtler arasında savaş çıkarma girişimlerine karşı inisiyatif oluşturdu.

Kürdistan Parlamenterler Birliği, işgalci Türk devletinin KDP aracılığıyla Kürtler arasında savaş çıkarma girişimlerine karşı inisiyatif oluşturduklarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Kürdistan Parlamenterler Birliği, inisiyatifin, savaş çıkarma girişimlerinin önünün almak için çalışma yürüteceğini belirtti.

Kürtler arasında olası bir savaş uyarısında bulunularak, diyalog çağrısının da yapıldığı açıklamada, “Krizlerin çözümü için bir diyalog zemini oluşturmak için inisiyatife ihtiyaç duyduk. Sorumlulukla hareket etmek ve şiddetin, olası bir savaşın önünü almak istiyoruz. Hep birlikte aynı çatı altında birleşebilir, tüm sorunlarımızı, ulusal çıkarlar doğrultusunda ve halkın akıbetini belirlemek için çözebiliriz. Sorunları kökten çözmeliyiz. Büyük bir umutla bir inisiyatifin adımlarını atıyoruz. Çünkü bunu ulusun ve ülkenin çıkarına olduğunu görüyoruz. Kürt gençlerinin birbirlerinin kanını dökmesini, eski yaraların tekrar kanamasını ve düşmanı mutlu etmeyi istemiyoruz.”

Açıklama, Kürt kamuoyu tarafından bir savaş ilanı olarak değerlendirilen Mesut Barzani açıklamasından sonra yapıldı.