Savaş suçlarına karşı Süleymaniye merkezli kampanya

Kürt Halkına Yönelik Soykırım Suçlarını Belgeleme Komitesi, Türk devletinin Roajva’da işlediği savaş suçlarına karşı Süleymaniye merkezli bir imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına Güney Kürdistan’daki birçok aktivist ve hukukçu da katıldı. Kampanya 11 Kasım’da bir basın toplantısı ile duyurulmuştu. Süleymaniye merkezli kampanya hem Güney Kürdistan hem de Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nda yürütülüyor.

Kürt Halkına Yönelik Soykırım Suçlarını Belgeleme Komitesi tarafından Türk devletinin işlediği savaş suçlarını belgelemek amacıyla başlatılan kampanyanın ilk imzasını 20 Kasım Çarşamba günü Qamişlo’da, 7 yaşındaki bir çocuk atmıştı. Sara isimli çocuk Türk devletinin saldırıları sonucu bir ayağını kaybetmişti.

HEDEF 100 BİN İMZA

Komite, kampanya kapsamında Türk devletinin saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalarak Süleymaniye’deki Barik Kampı’na sığınan Rojavalı göçmenleri ziyaret etti. Komitenin, çalışmalarına Duhok ve Hewlêr’de de devam etmesi bekleniyor.

100 bin imzanın hedeflendiği kampanyada toplanacak imzalar uluslararası ceza mahkemesine sunulacak. Komite, imzaların kopyalarını çok sayıda ülkenin liderlerine de göndereceklerini belirtti.