Silopililer: Belediyemizle çalışıyoruz

Kayyumdan sonra yeniden kendi kendini yönetmenin mutluluğunu yaşayan Silopililer, bırakılan büyük kambura rağmen belediye eşbaşkanlarıyla birlikte ilçelerini yeniden ayağa kaldıracaklarını söylüyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerini kazanan HDP’li eşbaşkanlar Süleyman Şavluk ve Adalet Fidan, hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı, ama kayyumun bıraktığı 133 milyonluk borca rağmen halka hizmet götürülmemiş. Seçim sonrası ilçedeki çalışmaları ve beklentilerini dile getiren Silopi halkı, zorlukların üstesinden geleceklerinden emin.

ANF’ye konuşan Silopililerden Siyajin Burofek, Silopili bir kadın olarak çalışmalarda önceliğin kadın alanlarına verilmesinden yana olduğunu söyledi. "Hepimiz gördük ki; kayyum ilk kadına ve alanlarına saldırdı" diyen Burofek, bu alanların yeniden inşası için başta belediyeye ve Silopili kadınlara çok iş düştüğünü kaydetti. Kadınlar için hem kültürel hem ekonomik hem de sosyal alanların arttırılmasını beklediğini ifade eden Burofek, belediyenin bu alanı da besleyeceğinden hiç şüphesi olmadığını ama bir an önce başlanması gerektiğini vurguladı.

FUHUŞ VE UYUŞURUCUYA KARŞI

Gençlik alanlarının kayyum döneminde nasıl yok edildiğini hatırlatan Abdüsselam Gülgen, şimdi belediye tarafından bir gençlik ve kültür komisyonu kurulduğunu aktardı. Bölgede ve ilçelerinden artan fuhuş ve uyuşturucu illetine dikkat çeken Gülgen, "Ne yazık ki bu gibi gençliği tüketen alanlar ile ancak daha fazla sosyal ve kültür çalışması yaparak mücadele edebiliriz. Bir gençlik merkezi ile bu alanlar açılıp çalışmalara başlanabilir. Belediyeye bu talebimizi ilettik. Çok yerinde bulundu ve kısa zaman içerisinde bu konuda girişimleri olacağını söylediler. Bu durum da bizi fazlasıyla mutlu etti diyebiliriz” şeklinde konuştu.

SU VE YOL SORUNU

Silopi’de ki en büyük eksikliklerin su ve yol sorunu olduğunu söyleyen Kazım Direkçi, yazın yollardan dolayı kalkan tozdan, kışın ise oluşan çamurdan muzdarip olduklarını belirtti. Direkçi, şunları ifade etti: "Şu an yol çalışmaları başlamış. Bu bizleri mutlu ediyor elbette ama yetersiz. Ana yollar yapılıyor şu an. Sokak aralarının da kış gelmeden yapılmasını isteriz. Belediyeye büyük bir kambur bırakılmış. Tüm bu zorluklar ve engellemelerle ne yaparlarsa bizler için çok değerlidir. Bizler ne olursa olsun eşbaşkanlarımız ile el ele vermeye, ilçemizi daha da yükseltmeye hazırız.”

İLLAKİ DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIZ

Hüseyin Yalvaç ise sadece işini en iyi yapanlarla çalışacak bir belediye istediklerini söyleyerek, şunları ekledi: "Bu olduğu takdirde bugün zorda olsak da illaki düzlüğe çıkarız. Tek düşündükleri halkın çıkarı olursa başarırız."