TAJÊ gerilla direnişini selamladı

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), gerillanın işgale karşı Zap, Metina ve Avaşin'deki gerilla direnişini selamladı.

TAJÊ üyeleri ve şehit anneleri Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ile gerillanın direnişine ilişkin Şengal’in Xanesor kasabasında bir açıklama yaptı.

Pakiza Celal tarafından okunan açıklamada gerilla direnişi selamlanarak, "Êzidî anneleri olarak Rojava, Şengal ve gerilla alanlarına yönelik saldırıları kınıyoruz. Şengal ve Rojava direndiği için her türlü saldırının hedefi oluyor. İşgalciler özellikle Önder Apo'nun düşüncesi ile örgütlenen alanlara saldırıyor. Önder Apo'nun düşüncesinin yayılmasını, toplumun bu düşünce ile örgütlenmesini engellemeye çalışıyor" denildi.

Êzidî toplumunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesiyle kat ettiği gelişmeye dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Ciğeri yanan Şengalli anneler olarak hiçbir annenin yüreğini yanmasını istemiyoruz. Özgür dağlara yapılan her saldırıyı kendimize yönelik gerçekleşmiş görüyoruz, çünkü bizleri fermandan kurtaran onlardı. Şu an Zap, Metina ve Avaşin'deki direnişçileri kendi çocuklarımız olarak görüyoruz, direnişlerini selamlıyoruz.

Rojava'ya yönelik saldırıları da Şengal'e karşı yapılmış görüyoruz, çünkü 3 Ağustos fermanında Rojava anneleri çocuklarımızı ölümden kurtardı.

Irak hükümetine bu saldırı ve tehditlerin önüne geçmesi çağırısında bulunuyoruz. Son olarak 4 gencimiz hakkında verilen idam kararının Irak hükümeti ve Türk devletini arasında fark olmadığını gösteriyor. Halkımıza bu tür yaklaşımlara karşı ayağa kalkması çağrısında bulunuyoruz."