TAJÊ: Rojava halkının yanındayız

Türk devletinin Kobanê’deki saldırısına tepki gösteren TAJÊ, “Sonuna kadar Rojavayê Kurdistan halkımızın yanındayız” dedi.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), işgalci Türk devletinin Kobanê’de gençlik hareketi üyelerine yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “İşgalci Türk devleti son dönemde Rojavayê Kurdistan ve Şengal’e yönelik saldırılarını arttırdı. Her gün katliamlar gerçekleştiriyor. İşgalci Türk devletinin Rojavayê Kurdistan’a yönelik saldırılarının Şengal’de Êzidî toplumuna dönük saldırılarından farksız değildir. Aynı amaçla saldırı gerçekleştiriliyor" denildi.

'DAİŞ'İN YENİLGİSİNİ KABUL EDEMEDİ!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"DAİŞ’in Suriye ve Irak’a yönelik saldırı sürecine Kobanê ve Şengal direnişin kalesi oldu ve DAİŞ ilk olarak Kobanê ve Şengal’de yok edildi. O dönemde Kürdistan’ın dört parçasından binlerce Kürt genci yönünü Kobanê’ye çevirdi ve DAİŞ’e karşı direnişe katıldı. Türk devleti Suriye ve Irak’ta hayata geçirilen DAİŞ projesinin tamamlayıcısıdır. DAİŞ projesine engel olan Kobanê ve Şengal’deki büyük direnişti. Özgürlük savaşçılarının Şengal ve Kobanê’deki tarihi direnişi sonucunda DAİŞ ilk kez yenilgiye uğratıldı.

İşgalci Türk devleti DAİŞ’in yenilgisini hiçbir şekilde kabul etmiyor. Bunun için bu tür saldırıları gerçekleştiriyor. DAİŞ’in coğrafik olarak yok edilmesinin ardından Türk devleti Efrîn, Serêkanî ve Girê Spî’yi işgal ederek, insanlığa aykırı yüzlerce suç işledi.

Türk devletini son olarak özellikle SİHA’larla bir grup devrimci genci hedef alması toplumu gençlerin şahsında yok etmesidir. Çünkü gençlerin gücü ve enerjisi toplumu ayakta tutuyor.

SESSİZLİĞE TEPKİ

TAJÊ olarak işgalci Türk devletinin Kobanê’nin devrimci gençlerine yönelik SİHA saldırısını ve bu saldırıya olan sessizliği şiddetle kınıyoruz. İşgalci Türk devletinin Kobanê’deki saldırısı sonucu şehit düşenlerin ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Aynı şekilde saldırıda yaralananlara da acil şifa diliyoruz.

Nasıl ki DAİŞ’e karşı direndiysek Türk devletinin barbar saldırılarına da karşı duracağız. Êzidî toplumu olarak, özellikle Êzidî kadınları sonuna kadar Rojavayê Kurdistan halkının yanında duracak. Özgürlüğümüz için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”